Snelle samenwoners zijn ook snel zwanger

Ik heb vaak gezien dat samenwonen juist tot verwijderen leidt, maar toch is het zo dat veel vrouwen met kinderwens die gaan samenwonen binnen een jaar al zwanger zijn.

Steeds meer stellen kiezen voor samenwonen zonder boterbrief en krijgen nog sneller kinderen ook…….

Zo blijkt uit een studie van de Amerikaanse ‘Centers for Disease Control and Prevention’. Zij interviewden 12.279 vrouwen tussen de 15 en 44 jaar in de periode van 2006 tot 2010 en vergeleken de resultaten met die uit 1995.

De helft van de nieuwe stellen woonden reeds samen voor het huwelijk.18 jaar geleden was dat nog eenderde. Nu wordt 20% van de samenwonenden tijdens het eerste jaar zwanger; dat was voordien 15%.

De duur dat stellen ongehuwd samenwonen zonder huwelijk wordt ook langer, of er nu kinderen in het spel zijn of niet. 40% trouwt binnen de 3 jaar, maar steeds meer vrouwen lijken het huwelijk iets voor later te vinden.

De volgorde tussen samenwonen, kinderen krijgen en trouwen is dus veel diverser nu, terwijl er sneller baby’s komen. Sommigen trouwen daarna helemaal niet meer.

Lees ook:Samenwoners zijn nu net zo gelukkig als gehuwden
Lees ook:Gescheiden ouders zorgen ervoor dat hun kinderen eerder gaan samenwonen
Lees ook:Vrouwen blijven na scheiding langer single dan mannen
Lees ook:9 van de 10 ‘doet het’ voor het huwelijk
Lees ook:Samenwonen geen goede test huwelijk

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>