Vakantie is goede investering in liefdes-, gezins- én seksleven

Sommige mensen zijn er heel consequent in: zij blokken van te voren in de agenda al 3 momenten in het jaar dat ze op vakantie zijn.

Daar komt bijna niets of niemand tussen. Dat klinkt wat rigide: maar het helpt wel.

Niet alleen qua werken zijn wij drukke doeners anno nu regelmatig aan een break toe, ook het drukke gezinsleven en sociale gedoe snakken af en toe naar een ‘adrenalinedip’.

Voorts blijkt vakantie een zeer gunstige uitwerking te hebben op het liefdesleven, de romantiek en de seks……………….

Dit blijkt uit een enquête van Vakantie.nl onder meer dan 3000 respondenten naar wat voor effect vakantie heeft op de relatie.

Bijna een kwart van de vakantiegangers heeft tijdens de vakantie meer zin in seks. Daarnaast is de kans op een huwelijksaanzoek 1 op 7, heeft bijna de helft moeite de partner na de vakantie weer minder te zien én brengen stellen eindelijk eens veel tijd met elkaar door.

Samen op vakantie gaan is daarmee een goede investering in de relatie en dat is de reden dat een kwart van de mensen tijdens de vakantie ook meer zin heeft in seks. Daarbij speelt natuurlijk ook mee dat als de bestemming zonnig is dat mooi weer ook nog eens libidoverhogend werkt.

Ook ontpopt de partner zich tijdens de vakantie als een ware geliefde die minder gestrest is (32%) en romantischer (10%). Voor paren met kinderen is vakantie ook een goede opsteker voor de relatie. Meer dan de helft gaat weleens zonder de kinderen op vakantie. 70% doet dit om eindelijk eens tijd voor elkaar te hebben.

Ondanks dat is niet alles rozengeur en maneschijn op vakantie. Bijna de helft van de Nederlanders vindt op vakantie gaan de ultieme relatietest. De liefdesperikelen beginnen al bij het boeken van de vakantie.

39% heeft vooraf discussie over de bestemming en het soort vakantie. Ook de mindere kanten van de partner komen tijdens de vakantie naar boven. Het grootste irritatiepunt is het hebben van verschillende voorkeuren over de invulling, zoals de hele week op het strand zonnen tegenover op excursie gaan.

De meest romantische bestemmingen, ooit bezocht door de respondenten, zijn Toscane, Venetië en Thailand. Voor het opzoeken van romantiek moeten verliefde stelletjes niet naar Alanya gaan. De Turkse badplaats scoort het minst hoog als romantische bestemming. Ook de Ardennen, Hurghada en Nederland worden niet als romantisch bestempeld.

Lees ook:Vakantieweken zijn ideaal als oppepper voor ingedut seksleven
Lees ook:Na 4 maanden verkering op vakantie…
Lees ook:Oudere mannen zijn geiler op vakantie met veel oog voor andere vrouwen
Lees ook:Mannen vinden ongevraagd huishoudelijk doen romantisch
Lees ook:We gaan nog altijd het liefst saampjes met geliefde op reis

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vakantie is goede investering in liefdes-, gezins- én seksleven

  1. Pingback: In een sleurhut heb je vaker seks! | Relatie

  2. Pingback: Brad & Angelina betalen vet voor een nacht met z’n tweetjes | Relatie

  3. Pingback: Vitamine V is ook goed voor singles | Relatie

  4. Pingback: Vakantieweken zijn ideaal als oppepper voor het seksleven | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>