Pleeg je overspel als je thuis geen seks meer hebt?

Vreemdgaan, overspel, een affaire, een slippertje, een scheve schaats, buiten de pot pissen, ontrouw: het zijn allemaal termen voor hetzelfde, die al aangeven dat er iets niet klopt.

Maar ga je vreemd als er thuis al jaren geen seks meer is? Je doet dan iets buiten de deur wat je in je eigen situatie niet meer hebt en is het dan ook bedrog?

Denkend aan die man met die fijne verstandhouding met vrouw en kinderen, maar die alleen nog op een kusje kan rekenen voor het slapen gaan en bij thuiskomst. Zijn vrouw heeft de seks afgzworen. De koek is op wat dat betreft.

Of de vrouw die elke dag naar het verpleeghuis gaat, waar haar man al jaren gehandicapt ligt en die nimmer nog seks hebben?

Veel stellen leven al jaren als broer en zus..

Ook seksuologe Astrid Kremers behandelt dit onderwerp vandaag op de pagina van De Telegraaf VROUW.

“De laatste jaren is het stil in bed. Proberen om via een gesprek, een grap of een actie uit te vinden wat er aan schort, lukt niet. Je krijgt geen respons of klankbord. Om zelf niet gefrustreerd te raken, zoek je een uitlaatklep. Je wilt niet vreemdgaan met een kennis om je vrouw niet te krenken, dus zoek je andere mogelijkheden…”, aldus een openhartige lezer.

Al eerder schreven we bij relatie.blog dat geen of slechte seks op zich het probleem niet is, maar wel een symptoom. Als naast seksualiteit op den duur ook de intimiteit verdwijnt, is dat natuurlijk de deur open zetten voor een derde. Dan is de seks an sich als handeling nog wel te overkomen, maar echt verliefd worden mider.

De seksuologe komt het uiteraard veel tegen in haar praktijk. Ze zegt daarover: “De meeste mensen krijgen gedurende hun leven te maken met dit verschil in verlangen. Dit verschil kan er vanaf het begin van de relatie zijn, maar het kan ook later komen. Dat kan komen doordat er minder tijd en aandacht is voor elkaar, de relatie saai is geworden of door andere relatieproblemen. Maar ook lichamelijke klachten zoals pijn, vermoeidheid, bijwerkingen van medicijnen en een handicap kunnen oorzaak zijn, net als psychische problemen zoals depressie, angst, rouw, stressklachten, laag zelfbeeld of zorgen.”

Het is voor ieder stel een grote uitdaging om hier mee om te gaan. Eén van de manieren is om uit elkaar te gaan. De kans is groot dat het met een nieuwe partner (tijdelijk?) veel spannender is. Maar de problemen overbruggen is zeker het proberen waard, vindt ook Kremers.

“Een langdurige relatie houden met je eigen partner heeft ook zo z’n charmes. Kiezen voor een oplossing van het probleem waarin beiden zich kunnen vinden, is dan de grote uitdaging. Als beiden de wil hebben om tot een oplossing te komen, dan is er vaak ook een weg.”

Lees ook:Kinderwens of wanneer seks een moetje wordt
Lees ook:Cougars zijn hot & happening en vooral heel sexy
Lees ook:Waarom verliezen vrouwen interesse in seks?
Lees ook:Bor zoekt vrouw
Lees ook:Daten voor mensen die wel liefde willen, maar geen seks

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>