Vreemdgaande vrouw mist genegenheid en overspelige man wil meer seks

Net als dat bedrogen vrouwen vooral de intimiteit met een derde in het spel vreselijk vinden en bedrogen mannen de seks die zijn vrouw had met een derde, zijn ook bij het vreemdgaan verschillende motieven.

Bijna tweederde van de vrouwen wijst een gebrek aan genegenheid thuis als belangrijkste oorzaak aan.

Mannen die vreemdgaan daarentegen noemen behoefte aan afwisseling en nieuwsgierigheid als voornaamste reden…………..

Dat blijkt uit een onderzoek van datingdoctors.nl.

In een online enquête werd mannen en vrouwen die getrouwd zijn of een vaste relatie hebben gevraagd of ze weleens zijn vreemdgegaan, en zo ja, wat de belangrijkste oorzaak daarvan was. Degenen die aangaven dat dit het geval was (31% van de vrouwen, 34% van de mannen) konden kiezen ui:t te weinig intimiteit, een gebrek aan genegenheid, het ontbreken van spanning in hun relatie of de behoefte aan afwisseling.

Als de nummer 1 reden voor vrouwen rolde uit de bus een gebrek aan genegenheid; liefst 65% van de ruim 1000 vrouwen die hun stem uitbrachten gaf dat aan als belangrijkste oorzaak.

61% van de bijna 1500 onderzochte mannen, noemde behoefte aan afwisseling het belangrijkste motief voor hun (s)excapade. Met 20% respectievelijk 24% van de stemmen is te weinig intimiteit voor zowel mannen als vrouwen de op één na belangrijkste reden.

Dating- en relatie-expert Alphadoc is niet verrast met de uitslag. “De uitslag bevestigt mijn vermoeden. Vrouwen willen zich binden en gaan bij gebrek aan genegenheid en ontevredenheid in de huidige relatie op zoek naar een ander; mannen hebben vooral behoefte aan afwisseling. Misschien speelt onbewust de nieuwsgierigheid naar nieuwe vrouwenlichamen een rol ?”, vraagt hij retorisch. “Daarom adviseer ik mannen ook zich nóóit terughoudend op te stellen tegenover een vrouw. Ook niet als ze een relatie heeft.”

Vreemdgaan is hot en er wordt dus veel onderzoek naar gedaan. Uitslagen van een enquête van UndercoverLiovers.com vorige week, liet gelijkaardige resultaten zien.

Lees ook:Partners in relatie verkiezen intimiteiten boven seks
Lees ook:Singles meer op zoek naar intimiteit dan naar seksualiteit
Lees ook:Vrouwen voelen zich minder schuldig na vreemdgaan dan mannen!
Lees ook:Kunnen een man en een vrouw ook ‘gewoon’ vrienden zijn? V
Lees ook:Mannen relaxen 4 uur meer per week dan vrouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>