Wat is erger: overspel of verliefd worden op een ander?

Het is natuurlijk een duivels dillemma. Maar wat is erger: vreemdgaan of verliefd worden op een ander?

Dat wilde datingsite eDarling weten en ondervroeg daarvoor 301 leden met een gemiddelde leeftijd was 53 jaar, waarvan 59% vrouwen en 41% mannen.

Zowel mannen als vrouwen verkiezen emotioneele ontrouw boven seksuele ontrouw, teminste…….als het om hun partner gaat.

Als het gaat om zichzelve ligt het anders. Zo worden vrouwen vaker overspelig omdat ze behoefte hebben aan emotionele steun, terwijl mannen vaker op zoek zijn naar een seksuele affaire.

Het eeuwenoude gezegde “Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet” blijkt meer van toepassing te zijn op vrouwen.

Ondanks dat mannen de gedachte niet kunnen verdragen dat hun partner met iemand anders naar bed gaat (63% beschouwd seksuele ontrouw als ergste vorm van vreemdgaan) is het waarschijnlijker dat zij hun partner bedriegen met seksueel overspel (34% vergeleken tegenover 20% van de vrouwen).

Vrouwen zouden het ook erger vinden als hun partner seks heeft met een ander (57%), maar zijn zelf minder geneigd dit hun partner aan te doen. Vrouwen hebben meer behoefte aan een intiem gesprek, aandacht of een luisterend oor en maken zich vaker schuldig aan verliefd worden op een ander, de emotionele ontrouw dus. 57% van hen overkwam dat ook weleens tegenover 28% van de mannen.

Hoewel de meeste mannen (40%) niet precies wisten waarom ze vreemd gingen, waren bij vrouwen de gevoelens voor iemand anders de voornaamste reden (57%). Bij beide was ook verveling een aanleiding voor ontrouw: 30% mannen versus 28% vrouwen.

Overspel uit wraak komt bij de mannen iets vaker voor: 15% in vergelijking met 11% van de vrouwen. Het antwoord “Ik wilde graag seks met iemand anders” werd door slechts 3% van de vrouwen gegeven, terwijl dit bij de mannen bijna 10x zo hoog was (28%).

Hoewel een kwart van alle deelnemers weleens was vreemd gegaan, noemen ze unaniem trouw, eerlijkheid en betrouwbaarheid als de belangrijkste waarden in een relatie.

Mannen zijn vergevingsgezinder: 41% zou geen einde maken aan de relatie, terwijl 74% van de vrouwen dit wel zou doen.

Tot slot onthult de enquête over loyaliteit in relaties dat een groot aantal singles (45%) zich tot datingsites richtte nadat ze hun partner de ontrouw niet konden vergeven.

Lees ook:Verliefd worden op een ander werkt vaak positief op de seks thuis
Lees ook:Heteromannen zijn het meest gekrenkt na seksuele ontrouw van de partner
Lees ook:Vrouwen vinden vreemdgaan man niet erg, verliefd worden wel
Lees ook:Sextingen met een ander is overspeliger dan zoenen met een ander
Lees ook:Wat is vreemdgaan: seks, sexting of verliefdheid?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>