Vrouwen vinden vreemdgaan man niet erg, verliefd worden wel

We hebben het hier bij relatie.blog al vaker gememoreerd: vrouwen gaan om andere redenen vreemd dan mannen.

Vrouwen gaan eigenlijk voor intimiteit en aandacht. Mannen gaan meestal puur voor het lijfelijke, de seks. In beide gevallen loop je het risico dat je verliefd wordt op een ander.

Eigenlijk is het dus gevaarlijker als vrouwen vreemdgaan dan als mannen het doen.

Maar het is ook precies wat vrouwen het ergste vinden van hun partner: niet dat hij het ‘doet’ met een ander, maar wel dat hij gevoelens krijgt voor zijn nieuwe minnares……..

Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder 477 volwassen mensen door Kansas State University.

Van de ondervraagde mannen vindt tweederde het erger als zijn partner seks zou hebben met een andere man dan dat ze verliefd wordt op een ander. Bij de vrouwen is juist de emotionele ontrouw moeilijker te verwerken dan de lichamelijke.

Dr. Gary Brase, een van de onderzoekers, noemt de verschillende standpunten van mannen en vrouwen opmerkelijk. Volgens hem is het niet duidelijk of het verschil biologisch is bepaald of dat opvoeding er mee te maken heeft.

Hij stelt dat het mogelijk is dat mannen wellicht meer waarde hechten aan seksuele trouw, omdat zijn nou eenmaal nooit helemaal zeker weten of ze wel de biologische vader van hun kind zijn.

“Mannen weten nooit zeker of hun kind wel hun genen heeft”, zo zegt hij. “Daarom vinden ze seksuele trouw zo belangrijk. Vrouwen zijn daarentegen eerder bezorgd of een man wel genoeg zal bijdragen in de opvoeding van hun kind. Daarom vinden ze emotionele trouw belangrijker.”

Lees ook:De wijsheid van Alfons Vansteenwegen
Lees ook:Wat is erger: overspel of verliefd worden op een ander?
Lees ook:Heteromannen zijn het meest gekrenkt na seksuele ontrouw van de partner
Lees ook:Wat wil de zoekende single van in de 50, 40, 30, 20 ?
Lees ook:Eenderde van de singles wil eigenlijk best een ‘open relatie’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>