‘Ik hou van uw man mevrouw’

IkHouVanUwManEen concubine, een minnares, een maitresse, een buitenvrouw of een bijvrouw.

De meeste gebonden heren dromen er weleens over.

Velen van hen geven ook toe aan de verleiding. In onze cultuur gebeurt dat meestal niet openlijk en dan is er sprake van een ‘geheime affaire’.

Sommige van die dubbellevens duren jaren- of zelfs decennia-lang. Wie zijn de vrouwen die relaties aangaan met een ‘bezette man’?

Clara Voigt interviewde er voor haar boek ‘Ik hou van uw man’ maar liefst 14 en legde het verhaal van de derde persoon vast.

“Het is vaak domme pech”, vertelt Voigt. “Je kan nu eenmaal niet zomaar kiezen op wie je verliefd wordt.” Toch zijn er ook vrouwen die kicken op de spanning en het avontuur of bindingsangst hebben. Ze hebben de passionele seks zonder de verplichtingen en het verlies aan vrijheid.

Minnaressen voelen zich bijna altijd schuldig. Soms spelen de schuldgevoelens al in het begin van de relatie op, soms duurt het een paar maanden, maar op een gegeven moment vragen alle vrouwen zich af waar ze mee bezig zijn en wie ze allemaal kwetsen.

Toch is het niet allemaal zo simpel stop te zetten. “Veel vrouwen leven op een wolk en willen, ondanks de schuldgevoelens, niet zomaar hun droomwereld opgeven.”

Volgens Voigt zit in elke vrouw een potentiële minnares. “Het zijn zeker niet alleen maar vrouwen die losbandig leven. Bovendien is een vroegere minnares even gekwetst als haar man haar bedriegt als elke andere vrouw.”

Clara Voigt: ‘Ik hou van uw man’, ISBN: 9789027491978, Prijs: €16,50

Lees ook:Waarom doen vrouwen het graag met getrouwde mannen?
Lees ook:Serie-minnares leent mannen slechts voor een tijdje
Lees ook:Stiekeme relatie met man van je vriendin is echt een brug te ver
Lees ook:Mannen spenderen meer geld aan kerstcadeaus voor minnares dan voor echtgenote
Lees ook:Kinderloze mannen ongelukkiger dan kinderloze vrouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>