Waarom doen vrouwen het graag met getrouwde mannen?

Astrid Joosten schreef er al eens een boek over en ook Clara Voigt schreef ‘Ik hou van uw man’.

In de meeste gevallen lopen driehoeksverhoudingen fout af voor zowat alle partijen, en dat weten wij vrouwen maar al te goed.

Maar waarom vinden met name vrouwen een getrouwde partner aantrekkelijk?

Daarover bericht Goed Gevoel vandaag.

“Omdat zij in sommige vrouwenogen beter zijn”, aldus professor Scott Stanley van de universiteit van Denver.

Gehuwde mannen zijn statistisch gezien beter opgeleid, hebben meer kans op een goede baan met bijkomend inkomen en hebben meer verantwoordelijkheidsgevoel. Iedereen kan natuurlijk een boterbriefje halen, maar de algemene opvatting wil dat het een volwassen stap in het leven is.

De Vlaamse seksuologe Rika Ponnet denkt echter dat bepaalde vrouwen zich in de rol van maîtresse kunnen vinden omdat ze de intensiteit van een echte relatie niet willen. “Voor wel meer van deze vrouwen is het een fase in hun leven. Na een echtscheiding of een relatie die lelijk geëindigd is, zijn er vrouwen die zich maar beperkt willen engageren in een nieuwe relatie”, schrijft ze op de blog van haar bedrijf Duet Relatiebemiddeling.

“Ze hebben geen zin om extra zorg te geven en een man volledig toe te laten in hun leven. Ze willen geen nieuwe partner die zich mengt in de opvoeding van hun kind of die er altijd is. Minnares zijn komt hen goed uit.”

Lees ook:Dit vertellen vrouwen niet aan mannen
Lees ook:Lauren Verster onder pseudoniem op overspelsite
Lees ook:Waarom vrouwen als Kim Kardashian zo snel trouwen en weer scheiden
Lees ook:Zoenen betekent voor vrouwen iets anders dan voor mannen
Lees ook:‘Zin in seks’ valt echt te leren

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>