Vrouwen die bier drinken hebben sterkere botten

bier-vrouwenWe leerden vroeger van Joris Driepinter dat je sterke botten krijgt door veel melk te drinken. Die Driepinter krijgt nu toch een andere betekenis.

Vrouwen ‘van zekere leeftijd’ krijgen last van bontontkalking en er is best een plezante wijze om daar wat aan te doen. Regelmatig een biertje drinken vertraagt dat proces…………

Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Extremadura in Spanje onder 1700 gezonde vrouwen van 48 jaar, waarover is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Nutrition.

Van hen werd werden de drinkgewoontes in kaart gebracht en er werd een scan gemaakt van hun vingers om de dichtheid van hun botten te bepalen.Het bleek dat bierdrinkende vrouwen over het algemeen sterkere botten hebben, dan vrouwen die nooit een pint aanraken.

De hoeveelheid bier die de deelnemers aan het onderzoek gemiddeld achterover sloegen, had maar weinig invloed. Vrouwen die minder dan een biertje per dag dronken, hadden gemiddeld even sterke botten als vrouwen die veel meer dronken.

Volgens de wetenschappers wordt de positieve invloed van bier op botgroei vooral veroorzaakt door het hoge gehalte van de stof silicium in bier, wat het natuurlijke verdunningsproces van botten vertraagt en de aanmaak van nieuw bot stimuleert.

Lees ook:Vrouw die bier drinkt is sexy én gezond
Lees ook:Een biertje is een sociaal smeermiddel
Lees ook:Zuipende ouders ‘inspireren’ hun kinderen
Lees ook:Bierdrinkende vrouwen zijn sexy
Lees ook:Hoe vrouwen drinken en hoe mannen drinken

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>