2x per week vis eten maakt vrouwen mooier en blijer

Het belang van Omega 3-vetzuren voor het lichaam, de aantrekkelijkheid en de vruchtbaarheid van vrouwen, beschreven we dit weekend reeds.

Het feit dat mannen als een magneet aangetrokken worden door een vrouw met een zandloperfiguur, heeft te maken met het feit dat op de ‘zekere plaatsen’ waar haar vet is opgeslagen veel van de goede Omega 3-vetzuren zitten.

Niet alleen wordt een vrouw er gezonder, beter geproportioneerd en aantrekkelijker van; ook het risico op depressies neemt er met een kwart door af…….

Dat blijkt uit een onderzoek van het Menzies Research Institute, waarover is gepubliceerd in het American Journal of Epidemiology.

Het team volgde gedurende 5 jaar 1400 mannen en vrouwen van 26 tot 36 jaar. Zij hielden bij wat ze aten, waaronder welke soorten vis en welke geestestoestand ze hadden.

Zelfs na correctie voor andere factoren, zoals roken, gewicht, beweging, alcoholconsumptie, opleidingsniveau en beroep, bleek er een verband te zijn tussen het eten van vis en depressie.

Vrouwen die eens per week vis aten, bleken 6% minder risico op een depressie te hebben. Vrouwen die 2x per week vis op het menu zetten zelfs 25% minder.

Bij mannen werd er geen verband gevonden tussen visconsumptie en depressieve symptomen.

Waarom vis dit effect heeft op vrouwen, maar niet op mannen, weten de wetenschappers nog niet, maar waarschijnlijk heeft het dus te maken met de wijze waarop een vrouw dit in haar lichaam opslaat, zoals wij voorgaand reeds meldden.

De omega-3-vetzuren zorgen er in combinatie met de vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron voor dat de hersenen van vrouwen goed functioneren.

Het zou kunnen dat mannen toch al meer omega-3-vetzuren binnen krijgen via andere bronnen, bijvoorbeeld uit vlees.

Lees ook:Waarom mannen hoteldebotel worden van vrouwen met zandloper-figuur
Lees ook:Onderzoek naar verband tussen gebroken hart en depressie
Lees ook:Een slecht huwelijk vergroot het risico op een depressie
Lees ook:Ongehuwde vrouw heeft vaker postnatale depressie
Lees ook:Zonen beter bestand tegen scheiding ouders dan dochters

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>