Testosteronbommen hebben slechte relaties

Testosteron is bij zowel mannen als vrouwen belangrijk voor kracht en ook om zin te krijgen in seks.

Maar zoals wel vaker met de natuur: het werkt uitstekend om voort te planten, maar voor een relatie zijn mannen en vrouwen beter af met een lage concentratie testosteron in hun bloed…….

Zo blijkt uit onderzoek van de University of Michigan, waarover deze maand gepubliceerd is in het vakblad ‘Hormones and Behavior’.

De wetenschappers ondervroegen 39 heteroseksuele koppels met een relatie, variërend van 2 maanden tot 7 jaar, over hun gezamenlijke band.

Er werd gevraagd naar tevredenheid, toewijding en gedane investering in de relatie. Ook namen de onderzoekers wangslijm af, om daar het testosterongehalte in te meten.

Uit de verzamelde gegevens bleek dat een hoog testosterongehalte samen hangt met een minder goede relatie. Dit verband geldt zowel voor de man als voor de vrouw.

Stellen met beiden een lager gehalte aan het mannelijk geslachtshormoon, waren tevredener met hun relatie en toonden meer toewijding aan elkaar.

Volgens de wetenschappers mag een hoge concentratie testosteron dan goed zijn voor de seksuele relatie, maar om op lange termijn te slagen, is minder beter. Vermoed wordt bovendien dat het testosterongehalte van beide geslachten​ in een relatie met een goede dynamiek afneemt, terwijl in een minder goede relatie de concentratie hoog blijft.

Lees ook:Testosteronbommen zijn al macho’s in de baarmoeder
Lees ook:Mannen met grote ballen zijn testosteronbommen en slechte vaders
Lees ook:Testosteron maakt mannen geiler, maar ook betrouwbaarder
Lees ook:Waarom mannen in hun midlife raar doen met snelle auto’s
Lees ook:Vaderschap laat testosteronspiegel dalen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>