Waarom mannen in hun midlife raar doen met snelle auto’s

Wanneer mannen eindelijk genoeg geld verdiend hebben om de auto van hun dromen te kopen, is hun haargrens al aan het verschuiven en veel andere lichaamsdelen ook.

Dan geldt dus: ik ben zelfs niet meer zo snel, maar mijn kar nu wel………..

Het gedrag van mannen van ‘certain age’ is nu wetenschappelijk verklaard.

Snelle, dure auto’s hebben niet te maken met mannelijkheid, maar juist met het minder worden daarvan.

Want in de midlife-periode (meestal in de 2e helft van hun 40′ers) daalt het mannelijk hormoon testosteron schrikbarend. Rijden met een snelle wagen kan volgens de wetenschappers nog enigszins een boost geven aan het gevoel van dit mannelijkheidsverlies.

De onderzoekers lieten 39 jonge mannen een uur rijden met een Porsche 911 Carrera, daarna moesten ze een 16-jarige familiewagen besturen.

Uit speekseltesten blijkt dat de sportwagen de productie van testosteron aanzienlijk doet stijgen, bij de familiewagen was er een daling merkbaar. Ook was de stijging het hoogst wanneer de mannen door een stad reden met veel vrouwelijke bewonderaars.

De resultaten van dit onderzoek zijn een biologische verklaring waarom mannen hun midlifecrisis te lijf gaan met de aankoop fijne auto.

Het is goed voor hun gezondheid. Een laag gehalte testosteron verhoogt namelijk het risico op hartziekten, diabetes en depressie. Degenen ouder dan 50 met weinig testosteron hebben zelfs 33% meer kans om vroeger te sterven.

Wetenschappers zeggen dat het effect van hard rijden op het lichaam van een man een vorm van seksuele signalisatie is, dat is het fenomeen waarbij mannen concurreren om de aandacht van vrouwen.

Ook het feit dat slechts enkelen zich dit soort auto’s kunnen veroorloven zorgt voor een stijging van het testosterongehalte.

Lees ook:Single vrouwen dol op mannen in grote auto’s (maar zonder veel toeters en bellen)
Lees ook:Vrouwen maken meer snelheidsovertredingen dan mannen
Lees ook:Mannen, vergeet die Porsche. Rij een Prius om vrouwen te imponeren!
Lees ook:Wat de Ferrari voor mannen is, is de Mini voor vrouwen
Lees ook:Paren krijgen gemiddeld na 22 minuten ruzie in de auto

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>