Deze 10 kenmerken maken een ‘zeer aantrekkelijke man’

Bij het beoordelen van mooi of niet mooi, aantrekkelijk of onaantrekkelijk spelen heus smaakkwesties een rol, maar een aantal dingen zijn ~net als bij schilderijen de gulden snede~  wereldwijd doorslaggevend.

Bij vrouwen is dat vooral de beroemde hip-to-waist-index en bij mannen zijn ook een aantal kenmerken, die je al of niet meegekregen hebt van Moeder Natuur en die bepalen of vrouwen hun hoofd omdraaien als je langs komt lopen……..

1. Symmetrie.
Een symmetrisch gelaat wordt door iedereen (onbewust) met goede genen en blakende gezondheid geassocieerd. Vrouwen voelen zich ook meer aangetrokken tot mannen met een symmetrisch gezicht.

2. Een diepe stem.
Mannelijke klanken blijven langer in het geheugen zitten van zowel andere mannen als van vrouwen. Die laatste associëren een diepe stem met vruchtbaarheid, dus aantrekkelijk.

3. Brede kaken.
Volgens evolutionaire biologen voelen vrouwen zich in hun vruchtbaarste dagen meer aangetrokken tot mannen met brede kaken. Dit is ook al een teken van hun mannelijkheid, kracht, viriliteit en gezond voortplantingsmateriaal.

4. Schone, stevige neus.
Goed geproportioneerde, fitte mannen hebben minder bacteriën in hun neus en zijn als gevolg daarvan minder gauw verkouden of grieperig. Ook dit is voor vrouwen (onbewust) een aantrekkelijk punt.

5. Limbale ring.
Dit is de donkere cirkel rond de iris, het diafragma van het menselijk oog. Een duidelijke limbale ring doet een mens jonger, gezonder en aantrekkelijker ogen. Er bestaan zelfs speciale contactlenzen om de boel te belazeren.

6. Lengte.
Vrouwen houden van mannen met een beduidend langere gestalte dan zijzelf. Het geeft hen een groot gevoel van veiligheid en dus ook de mogelijkheid om een degelijke thuishaven te zijn voor een gezin. Mannen met veel kinderen zijn dan ook langer dan hun seksgenoten zonder nageslacht.

7. Vroege vogel
Recent onderzoek toonde aan dat mannen die ‘s ochtends op tijd uit de veren zijn en ‘s avonds ook weer op tijd gaan slapen vaker en meer bestendige relaties hebben dan degenen die laat- en uitslapers zijn.

8. Humor
Beide geslachten voelen zich aangetrokken tot mensen met een ‘goed gevoel voor humor’. Met andere woorden: vrouwen houden van mannen die hen doen lachen en mannen houden van vrouwen die om hun grapjes lachen. Onderzoek toont bovendien aan dat humor verband houdt met intelligentie, wat ook weer een correlatie heeft met succes in de liefde.

9. Moderne gentleman
Iemand die er schoon en verzorgd uitziet, zal ook zo omgaan met de mensen en niet materiële dingen in het leven. Dat voelen vrouwen intuîtief aan. Een man die hoffelijk is, de juiste afstand bewaard en dus niet opdringerig wordt, valt eerder in de prijzen bij vrouwen. Hij geeft haar ook het gevoel dat ze het waard is.

10. Last but not least: authenticiteit
Vergeet alle flirt-almanaks en hoe je het moet doen-boekskes. Vrouwen zijn enorm gevoelig voor mannen die handelen uit hun zuiverste ik en die anders durven zijn op een krachtige eigen wijze. Dus uiteindelijk: liever een originele dikkerd, dan een cliché spierenbundel.

Lees ook:Vrouwen met hoog stemgeluid vallen op type bas of bariton
Lees ook:Mannen én vrouwen verleiden met diepe stemmen
Lees ook:Vruchtbare vrouwen vallen op diepe mannenstemmen
Lees ook:Verliefd worden op een vent die je eigenlijk superirritant vindt
Lees ook:Praat tegen de man van je dromen met een hoog, maar niet schel stemgeluid!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>