Vrouwen loeren op het strand naar smakelijke mannen, maar meer nog naar hun concurrentes

Meer nog dan oog hebben voor de fraaie kanten van het andere geslacht zijn vrouwen bezig met kijken naar hun seksegenotes.

Daarbij wordt vooral gelet op kleding, het figuur en het haar……….

Dit blijkt uit onderzoek van webshop Swimwear onder 2000 vrouwen.

Vrouwen vergelijken zichzelf vooral met vrouwen met wie ze werken, bevriend zijn of die ze tegenkomen op straat. Ze letten dan vooral op wat ‘de concurrentie’ draagt, hoe hun haar zit en hoe slank ze zijn. Het is kijken en bekeken worden.

Ook vinden vrouwen het belangrijk om te zien of iemand een chirurgische ingreep heeft ondergaan. Een grote meerderheid geeft aan het liefst op het strand te zitten terwijl ze ongegeneerd naar anderen staart.

De reden dat vrouwen vooral naar personen van hetzelfde geslacht kijken, is volgens 1 op de 10 omdat ze er altijd beter uit wil zien dan ‘de concurrentie’. Toch geeft 40% aan zichzelf niet met afgunst te vergelijken met andere vrouwen.

Eenderde is meer onder de indruk van een vrouw met een afgetraind lichaam, dan wanneer een man een gespierd lijf heeft. Volgens Helen Boyle, stylist van de site, komt dit doordat vrouwen elkaar goed begrijpen. “Zij weten namelijk ook hoe moeilijk het is om bijvoorbeeld een mooi figuur en gezond haar te behouden. Het is een oprechte interesse in hoe andere vrouwen eruit zien”, aldus Boyle.

Bijna de helft van de vrouwen zegt dat ze wel eens een complimentje geeft aan de onbekende vrouw naar wie ze kijkt, meestal gaat dit dan over haar kleding. Als het op kijken naar mannen aankomt, zou 86%  van de dames het niet in haar hoofd halen om een onbekende man een compliment te geven.

De voornaamste reden is dat ze niet willen dat de man denkt dat ze flirt. Bovendien denkt een kwart van de vrouwen dat de man hierdoor een groter ego krijgt.

Opvallend is dat 42% van de vrouwen zich kleedt om indruk te maken op andere vrouwen, niet om op te vallen bij het andere geslacht. De helft geeft aan dat het hen een kick geeft als ze een compliment krijgen van een andere vrouw. 43% neemt een compliment van een man niet zo snel aan als waarheid.

Boyle: “Vrouwen hechten meer waarde aan een compliment van een andere vrouw omdat mannen vaak een compliment maken om iets voor elkaar te krijgen.”

Lees ook:Mannen willen geen trots kijkende vrouw. Vrouwen willen dit van een man juist wel
Lees ook:Vrouwen zien in 1 oogopslag van elkaar hoe dik ze zijn
Lees ook:‘Schat, ik ga nog liever naakt dan in een bikini op het strand’
Lees ook:Je jeugdliefde gaat nooit echt over
Lees ook:Complimenteer een vrouw met haar mooie mond

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrouwen loeren op het strand naar smakelijke mannen, maar meer nog naar hun concurrentes

  1. Pingback: Linda de Mol: ‘Vrouwen maken elkaar gek’ | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>