Mannen willen geen trots kijkende vrouw. Vrouwen willen dit van een man juist wel

Vrouwen zoeken naar status en macht in een man.

Een trotse gelaatsuitdrukking werkt daarom voor mannen wel.

Voor vrouwen niet. integendeel: mannen vallen eerder voor een vrouw met een neutrale of ja: zelfs licht beschaamde gelaatsuitdrukking………..

Dat hebben onderzoekers aan de Universiteit van British Columbia aangetoond met een uitgebreide studie, die binnenkort verschijnt in het wetenschappelijk tijdschrift ‘Emotion’.

De wetenschappers lieten 1000 mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers kijken naar verschillende foto’s van leden van het andere geslacht. Sommige personen keken trots, anderen hadden een gelukkige, neutrale of beschaamde uitstraling.

Vrouwen bleken een grote voorkeur te hebben voor mannen met een trotse gezichtsuitdrukking. Mannen vonden vrouwen met een trotse uitstraling opvallend genoeg juist het minst aantrekkelijk.

Volgens de wetenschappers hebben de verschillende voorkeuren vooral te maken met de eigenschappen die ze zoeken in een partner. Vrouwen zouden vooral op zoek zijn naar een geliefde met status, waardoor een trotse uitstraling aantrekkelijk wordt.

Mannen zijn volgens de wetenschappers meer geïnteresseerd in vrouwen die een beschikbare indruk maken door hun vriendelijkheid. Een beschaamde vrouw is voor mannen mogelijk aantrekkelijker dan een trotse vrouw omdat haar uitstraling suggereert dat ze gevoelig is voor sociale normen en waarden.

Eerder onderzoek van de Universiteit van Newcastle liet soortgelijke resultaten zien aan de hand van een fototest. Vrouwen worden door mannen over het algemeen aantrekkelijker (lees: vrouwelijker) gevonden als ze hun hoofd licht naar beneden buigen en een opwaartse blik hebben.

Mannen maken juist meer indruk op vrouwen (lees: ze lijken mannelijker) als ze hun gezicht wat naar boven richten en dus ietwat ‘vanuit de hoogte’ kijken.

Lees ook:Mannen vallen voor vrolijke vrouwen. Vrouwen willen liever een knorrepot
Lees ook:Vrouwen: kijk omhoog, mannen: kijk uit de hoogte!
Lees ook:Ogen en mond laten grootste indruk achter bij 1ste ontmoeting
Lees ook:Geel getint gelaat maakt man aantrekkelijk
Lees ook:De borstenman gaat vaker vreemd!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mannen willen geen trots kijkende vrouw. Vrouwen willen dit van een man juist wel

  1. Pingback: Mannen vallen voor vrolijke vrouwen. Vrouwen willen liever een knorrepot | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>