Kunnen een man en een vrouw ook ‘gewoon’ vrienden zijn? V

Jawel, deel 5 alweer van de never ending discussie over het feit of hetero-vrouwen en -mannen ook gewone, platonische vriendschap kunnen hebben. Uit eerdere onderzoeken bleek reeds dat mannen daar toch net een andere kijk op hebben als vrouwen.

Mannen vinden dat er lichamelijk ook verder gegaan kan worden als beste vrienden, blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Eastern University. In het algemeen hebben mannen meer behoefte aan fysiek contact dan vrouwen, ongeacht de mate van intimiteit in de vriendschap.

Maar mannen hebben juist minder behoefte aan aanrakingen naarmate de intimiteit in de vriendschap toeneemt, terwijl bij vrouwen het omgekeerde het geval is. Zij hebben meer behoefte aan lijfelijk contact als er sprake is van meer intimiteit.

Uiteraard valt dit te verklaren aan de hand van de evolutietheorie. Mannen willen hun zaad zo breed mogelijk uitzetten en dus zoveel mogelijk seksuele partners. Vrouwen willen hun eitje zo goed mogelijk bevrucht zien en zoeken 1 betrouwbare man die voor haar en hun gezin kan zorgen.

Mannen zouden afkeriger staan tegenover fysiek contact als de mate van intimiteit in de vriendschap toeneemt. Dit uit bewuste of onbewuste angst dat dit leidt tot een serieuze monogame relatie, waardoor er dus nog maar 1 vrouw overblijft voor de seks. Bij vrouwen zorgt meer intimiteit in de vriendschap voor een gevoel van comfort en veiligheid, wat juist een voorwaarde is voor fysiek contact.

Deze theorie wordt ondersteund de resultaten van het onderzoek waarin het gaat om de mate van seksuele opwinding in de vriendschap. Mannen hebben dat nou eenmaal meer dan vrouwen, onafhankelijk van de mate van intimiteit. Vrouwen ervaren meer seksuele opwinding bij aanrakingen in meer intieme vriendschappen.

Lees ook:Partners in relatie verkiezen intimiteiten boven seks
Lees ook:De Tango zorgt voor minder stress en meer seks
Lees ook:Liefde volgens Paul Ekman
Lees ook:Singles meer op zoek naar intimiteit dan naar seksualiteit
Lees ook:Vrouwen prefereren virtuele vriendinnen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>