Vrouwen voelen zich minder schuldig na vreemdgaan dan mannen!

Wereldwijd zeggen 18,5% van de mannen zich slecht te voelen over hun overspelige gedrag.

Vrouwen hebben er minder moeite mee.

Een kleine 7,6% kan de partner niet meer in de ogen kijken na een slippertje.

De Nederlanders zijn wat schuldbewuster: 22% van de mannen en 14% van de vrouwen heeft knagende gevoelens na vreemdgaan.

Zo blijkt uit The Global Sex Survey van AshleyMadison.com, onder een kleine 75.000 leden, waarvan 59% mannen en 41% vrouwen. De gemiddelde leeftijd is wereldwijd 40 jaar bij de heren en 33,5 jaar bij de dames.

Meest voorkomende reden voor overspel zowel bij de Nederlanders als wereldwijd is een gebrek aan seks. Bij 56% van de mannen gaat het hierom en bij 40% van de vrouwen. In Nederland is dit respectievelijk 53% van 44%.

Spanning en gebrek aan intimiteit is voor de Nederlandse mannen en vrouwen de nummer twee en drie om het eens buitenshuis te zoeken. Overigens is wereldwijd gebrek aan intimiteit voor vrouwen een hele grote reden. In Groot-Brittannië en Canada geeft zelfs 41% van de dames aan dat dit voor hen de aanleiding was voor een slippertje.

Wereldwijd geeft 63% van de heren en 77,4% van de dames zelfs aan dat een keertje buiten de pot pissen zelfs goed is geweest voor hun relatie. In Nederland liggen de cijfers zelfs nog hoger. Vanuit ons kikkerlandje laten 76% van de mannen en zelfs 88% van de vrouwen aan dat hun affaire een positief effect heeft gehad op hun huwelijk of relatie.

In Hong Kong doet het bijna niemand iets. Slecht 6% van de mannen en 3% van de vrouwen heeft daar schuldgevoelens. De Portugese mannen (39%) zijn het meest schuldbewust. Vrouwen scoren overigens wereldwijd sowieso lager met als grootste vrouwelijke spijtoptanten (15%) de Canadezen.

Lees ook:Vreemdgaande vrouw mist genegenheid en overspelige man wil meer seks
Lees ook:Nederlandse paren keren elkaar ‘s nachts de rug toe
Lees ook:Mannen relaxen 4 uur meer per week dan vrouwen
Lees ook:Tieners gaan online sneller vreemd dan in het echt
Lees ook:Mythes over ontrouw

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>