Als er te weinig vrouwen zijn, gaan mannen met geld smijten

In alle markten, dus ook op de relatiemarkt bepalen vraag en aanbod de waarden.

Zo zijn er bijvoorbeeld in de Nederlandse steden te weinig mannen en op het platteland juist teveel.

Dat laatste verklaart o.m. het succes van ‘Boer Zoekt Vrouw‘.

Met een mooie vrouw aan zijn zij is een man geneigd om meer geld uit te geven, maar opvallend genoeg doet hij dit ook als er te weinig vrouwen in zijn omgeving beschikbaar lijken…….

Dat concluderen onderzoekers van de University of Minnesota.

Wanneer mannen denken dat er weinig vrouwen zijn, worden ze impulsiever. Ze sparen minder geld en lenen meer.

Bij de meeste diersoorten worden de mannetjes competitiever als de vrouwtjes schaars zijn. De onderzoekers wilden testen hoe dit bij mensen werkt. Daarom lieten ze de mannen nieuwsberichten lezen die de samenstelling van de samenleving beschreven.

Daarna werd naar hun uitgavenpatroon gevraagd. Als de heren dachten dat er een schaarste aan vrouwen was, spaarden ze 42% minder. Daarnaast waren ze veel eerder geneigd om geld te lenen.

Tijdens een ander experiment kregen de proefmannen foto’s te zien van een groep mensen. Daarna werd gevraagd of hun voorkeur uitging naar morgen $20,- krijgen of over een maand $30,-. Als er minder vrouwen op de foto stonden ging de voorkeur van de mannen vaker uit naar de korte termijn-optie..

Volgens onderzoeker Vladas Griskevicius zijn mensen zich niet bewust van het effect van de geslachtsverhouding op hun gedrag. “Door het zien van meer mannen dan vrouwen reageren de mannen simpelweg impulsief. Ze denken minder bewust na waardoor ze meer uitgeven en minder sparen. Als we zien dat er meer mannen dan vrouwen in onze omgeving zijn, veranderen onze wensen, ons gedrag en de hele psychologie.”

Geslachtsverhouding heeft echter geen invloed op de financiële keuzes die vrouwen maken. Wel vormen ze de verwachtingen over het bestedingspatroon van mannen. Wanneer er minder (mooie) vrouwen zijn, verwachten zij dat mannen meer geld aan hen spenderen.

Lees ook:Relaxte mannen scoren beter dan de stresshanen
Lees ook:Mannen worden ontiechelijke uitslovers bij mooie vrouwen
Lees ook:Hoe het komt dat feestjes op het werk vaak uit de hand lopen
Lees ook:Jongensachtige meisjes worden lesbisch en meisjesachtige jongens worden homo (dûh)
Lees ook:Koukleumen kijken graag romantische komedies

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>