Hoe het komt dat feestjes op het werk vaak uit de hand lopen

Bijna weekend en de vrijmibo weer veilig overleefd?

Het is opvallend hoe vaak feestjes op kantoor, decemberborrels of jubileumrecepties van de zaak namelijk uit de hand lopen.

Wetenschappers ontdekten nu hoe dat komt………..

Volgens onderzoekers van de universiteit van Birmingham werkt het drinken van alcohol op plekken die daar door onze hersenen niet mee worden geassociëerd, desastreus. Daardoor ontstaan gênante situaties.

24 vrijwilligers moesten voor het onderzoek een aantal testen omtrent remmingen op de computer afleggen. Vervolgens moesten ze in verschillende kamers een drankje nuttigen. Wanneer mensen alcoholische dranken namen op plaatsen waar ze normaal gesproken allen koffie, thee of water drinken, verzwakte hun natuurlijke weerstandsniveau  tegen alcohol.

Onderzoeksleider en psychologe Suzanne Higgs: “Het is bekend dat alcohol remmingen wegneemt. Wanneer mensen altijd in een bepaalde zelfde omgeving drinken, dan ontwikkelen ze een mechanisme om dit te compenseren. Maar als ze alcohol in een andere omgeving binnenkrijgen, vallen die remmingen weer weg. De meeste mensen hebben ervaring met drinken in een café, maar niet met dronken zijn op het werk.”

Dat dronken gedrag op kantoorfeestjes problematisch kan worder bleek eerder dit jaar toen foto’s van een personeelsfeestje in Londen bij de internetgigant AOL op internet belandden. Daarop was te zien hoe een aantal aanwezigen cocaïne snoven en vrouwelijk personeel hun borsten showden.

Lees ook:Alcohol zorgt voor veel ruzie in relaties
Lees ook:Drank geeft vrouwen roze bril op werkelijkheid
Lees ook:Hoe vrouwen drinken en hoe mannen drinken
Lees ook:Aangeschoten vind je jezelf en de ander plots een stuk aantrekkelijker
Lees ook:Dronken van verliefdheid? Dat klopt!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hoe het komt dat feestjes op het werk vaak uit de hand lopen

  1. Pingback: Kerst- en Nieuwjaarsborrels die eindigen in een orgie | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>