Koukleumen kijken graag romantische komedies

Mensen die het koud hebben en in de stad lopen zullen de bioscoop eerder binnengaan om een romantische comedie te gaan bekijken dan welk ander filmgenre dan ook.

Er is namelijk een verband tussen de keuze voor romantiek en het warm of koud hebben………

Dat bewezen de wetenschappers Jiewen Hong van de Hong Kong University en Yacheng Sun van de University of Colorado. Hun bevindingen zijn gepubliceerd in het ‘Journal of Consumer Research’.

In hun studie onderzochten ze het verband tussen romantiek en warmte en de voorkeur voor filmgenres.

De ene helft van een groep proefpersonen kreeg warme thee en de andere helft koude thee. Daarna werd ze gevraagd een film te kiezen. De voorkeur van mensen die koude thee hadden gedronken, ging uit naar romantische films.

Bij een volgend experiment werden de groepen geplaatst in een koude of warme kamer. En dat leverde dezelfde resultaten op. Alleen wanneer de onderzoekers mensen erop attendeerden dat het koud was in de kamer dan kozen ze niet vaker voor een romantische film.

De laatste proef werd gedaan in een videotheek. Er werd gekeken naar welke genres het meest verhuurd werden en wat voor weer het op dat moment was. Opnieuw bleken mensen vaker te kiezen voor een romantische film als het buiten koud was.

De onderzoekers denken dat de associatie tussen warmte en romantiek verantwoordelijk is voor de voorkeur voor romantische films als het koud is. Zij adviseren filmmakers dan ook romantische films in de winter in première te laten gaan.

Lees ook:Drink geen koud pilsje, maar een warme koffie met je date
Lees ook:Samen een film kijken = relatietherapie
Lees ook:Hoe films en TV onze liefdesrelaties beïnvloeden
Lees ook:Vrouwen hebben het sneller koud dan mannen, maar zijn goedkoper in stookkosten
Lees ook:Dit koude weer veroorzaakt thuis verhitte discussies

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>