Mannen willen ‘IK HOU VAN JOU’ horen voor de seks. Vrouwen erna.

Op het witte doek, maar ook in literatuur en het als wat minder geclassificeerde leesvoer is het een cruciaal moment.

Wanneer valt voor het eerst: ‘Ik hou van jou’?

In series en films wordt de muziek altijd naar dat hoogtepunt toe geleid.

En ~ook al is het 2011~ we verwachten deze zin toch altijd het eerst uit de mond van de mannelijke hoofdrolspeler of hoofdpersoon.

Dat lijkt in het echte leven niet anders te zijn…………

Dit blijkt uit onderzoek van Massachusetts Institute of Technology (MIT). De onderzoekers interviewden 205 mannen en vrouwen.

We denken vaak dat vrouwen makkelijker hun gevoel prijsgeven, maar in werkelijkheid zijn het de mannen die de magische woorden ‘I love you’ meestal als eerste bezigen.

64% van de deelnemers aan het onderzoek denkt dat vrouwen hun mannelijke geliefden voor zijn met een liefdesverklaring.

“We worden constant gebombardeerd met dit soort ideeën dat liefde om vrouwen draait. Vrouwen zijn emotioneler en mannen verbergen hun gevoelens. Maar dat blijkt dus niet waar te zijn”, aldus Josh Ackerman, psycholoog en onderzoeker aan de MIT.

Ackerman wilde ook onderzoeken wat het effect is van de magische woorden horen in de verschillende stadia van een relatie. Hij ontdekte dat vrouwen gelukkiger worden wanneer het gezegd wordt na de eerste keer seks.

Mannen daarentegen worden gelukkiger met de liefdesverklaring wanneer ze het horen voor de lijfelijke lusten bedreven gaan worden. Wellicht, volgens de onderzoekers, omdat mannen de tekst dan als een groen licht beschouwen voor seks en vrouwen achteraf het ‘Ik hou van jou’ opvatten als een teken van commitment..

Zouden de ‘Bouquetromannetjes’ het dan toch bij het rechte eind hebben?

Frappant verder was dat vervolgens bleek dat mannen die zelf echt op zoek waren naar een commitment eveneens gelukkiger werden als ze de liefdesverklaring na de daad hoorden. ”Het laat maar weer eens zien dat heus niet alle mannen hetzelfde zijn”, aldus leider van het onderzoek Ackerman.

Een enquête van The Sunday Times in 2010 gaf ook al als uitkomst dat mannen eerder ‘Ik hou van jou’ zeggen dan vrouwen. Van alle dingen in het leven die mensen belangrijk vinden staat na een goede gezondheid het horen van ‘Ik hou van jou’ op een 2e plek. Zo bleek in 2009 uit onderzoek.

‘I love you’ horen is onbetaalbaar. Overigens wordt het Frans met zijn AMOUR nog steeds als de meest romantische taal ter wereld ervaren.

Daarom…………

Gainsbourg Birkin je t’aime moi non plus door paradixman

Lees ook:Man zegt na de seks het meest oprecht ‘Ik hou van jou’
Lees ook:Met 1x per week seks zijn stellen het gelukkigste
Lees ook:Jouw hond begrijpt heel goed wat je zegt
Lees ook:Eerst zoenen dan seks en pas daarna ‘Ik hou van jou’
Lees ook:Zeg jij nog weleens ‘Ik hou van jou’?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mannen willen ‘IK HOU VAN JOU’ horen voor de seks. Vrouwen erna.

  1. Pingback: Mannen zijn sneller verliefd dan vrouwen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>