Mannen zijn sneller verliefd dan vrouwen

Als we aan verliefde fratsen denken, denken we vaak als eerste aan vrouwen. Toch zijn zij behoedzamer in de liefde dan de mannen.

Niet alleen vallen de heren eerder voor iemand, zij zeggen ook 3x vaker als eerste de beroemde 4 woordjes: IK HOU VAN JOU!

Een opvallende vaststelling van hoogleraar Marissa Harrison van de Pennsylvania State University.

Samen met haar team vroeg de psychologe aan 172 universiteitsstudenten of ze al eens verliefd geweest waren en hoe lang het had geduurd voor ze dat beseften. Verder vroeg ze ook na hoeveel tijd ze hun gevoelens geopenbaard hadden.

De meeste mannen vertelden dat ze al na enkele weken verliefd waren, terwijl dat bij de vrouwen meestal pas na enkele maanden het geval was. Bovendien bleken mannen geneigd om hun gevoelens sneller prijs te geven.

Professor Harrison: “Vrouwen blijken veel pragmatischer om te gaan met liefde dan gedacht. Ze worden helemaal niet zo halsoverkop verliefd als in de stereotiepe romantische komedies. Dat denken we gewoon, omdat vrouwen in andere omstandigheden sneller hun emoties uiten.”

Voorspelbaarder was het feit dat mannen ook al na enkele weken voor de eerste keer seks wilden, terwijl vrouwen liever een paar maanden wachten. “Er wordt vaak gezegd dat mannen hun liefde verklaren om hun vriendin in bed te krijgen, maar ik denk niet dat dat zo is”, zegt de psychologe. “Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat liefde en seksuele verlangens 2 totaal aparte mechanismes zijn.”

We hebben te maken met een verandering in de maatschappij. Vroeger was het voor mannen een taboe om te praten over hun gevoelens, maar bij de generatie mannen van nu is dat zeker niet meer het geval.

Lees ook:Mannen zeggen het sneller dan vrouwen
Lees ook:Mannen zeggen sneller ‘ik hou van jou’ dan vrouwen
Lees ook:Eerst zoenen dan seks en pas daarna ‘Ik hou van jou’
Lees ook:Liefde op het eerste gezicht: we geloven er wel in, maar het overkomt ons nooit
Lees ook:Hersenonderzoek bewijst: bij sommigen gaat verliefdheid nooit over

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>