Daar is ze: de fembot!

Knuffelen, lekker huilen en je diepste gevoelens op tafel gooien?

Zo enorm passé! Zo enorm van de vorige eeuw.

De vrouw van nu is anders. De vrouw anno 2009 is een fembot, een samentrekking van de woorden female en robot.

De Amerikaanse journaliste Theresa O’Rourke praat niet graag over haar gevoelens, ze wordt niet graag geknuffeld, haar baan komt op de 1ste plaats en ze barst niet van de vrienden.

Ze merkt dat steeds meer vrouwen hier hetzelfde over denken.

Daarmee beweert ze dat een nieuw soort vrouw is opgestaan: iemand die van haar vrijheid houdt en zich niet wil binden, een koele en emotioneel onafhankelijke vrouw. Theresa bedacht een naam voor het fenomeen: de fembot.

Als je rondkijkt, zie je steeds meer vrouwen die hun gevoelige kant niet zo nodig hoeven te laten zien. Zo is er in Grey’s Anatomy het personage van Cristina Yang. (zie foto bij dit bericht) Zij huivert al wanneer haar vrienden om een knuffel vragen.

Maar ook celebs durven ervoor uit te komen dat het gevoelige niet zo hoeft van hen. Angelina Jolie gaf toe dat ze het nut van huilen niet inziet. Scarlett Johansson gelooft dat monogamie onnatuurlijk is. En Brooke Shields bekende dat ze regelmatig tijd zonder haar kinderen nodig heeft.

De komst van de fembot ~veelal 30′sters~ is een evolutie van het feminisme. De loonkloof met mannen is kleiner geworden, vrouwen kunnen een mooie carrière maken, ze krijgen kinderen zonder man en hebben seks zonder liefde.

Steeds meer vrouwen werken lange dagen, iets wat vroeger enkel voor mannen was. Ze nemen daarmee mannelijke eigenschappen over. Het is niet nodig urenlang na te denken over die ene uitspraak van de partner, ze concentreren zich liever op hun werk. De mannen daarentegen gaan op zoek naar hun gevoelige kant.

Deze nieuwe vrouw wisselt niet alleen snel van man. Uit onderzoek blijkt dat de meeste vrouwen tegen hun 30ste reeds 7 verschillende banen hebben gehad.

Wanneer ze afspreekt met één van haar schaarse vriendinnen, wil ze niet over emoties praten, niet haar diepste geheimen vertellen, niet meteen beginnen te janken en het niet over haar menstruatie hebben. Deze nieuwe vrouwen hebben graag controle.

Echter, er zitten een paar gevaren aan. Gevoelens die je almaar negeert kunnen zich opstapelen tot plots de bom barst met een woedeaanval tot gevolg. Een ander risico is dat je door continue afsluiting op den duur ongevoelig wordt voor welke emoties van wie dan ook.

Lees ook:Een vrouw wordt gelukkig als haar man huilt
Lees ook:De ideale vrouw is door mannen ontworpen
Lees ook:Een huilende Epke Zonderland vinden vrouwen aantrekkelijk
Lees ook:Vrouwen gebruiken vaker hun hersenen, dus hebben ze meer nachtrust nodig
Lees ook:Vrouwen zijn chagarijniger dan mannen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Daar is ze: de fembot!

  1. Knuffelbeer

    Ik ben al 22 jaar samen met zo’n ” Fembot ” en herken alles duidelijk in de omschrijving. Het is niet altijd gemakkelijk om met zo’n vrouw te leven en we zijn wel eens op mijn verzoek naar een relatietherapeute gegaan. Die stomme trutten herkennen en erkennen geen Fembots, want alleen mannen zijn dat. De man, die getrouwd is met een Fembot, krijgt van een relatietherapeute te horen dat het allemaal zijn schuld is dat zijn vrouw zo is geworden. Okay, mijn vrouw is een zeer harde werker en ook nog goed in het huishouden, maar ook de baas !!!! En zij gaat regelmatig vreemd, terwijl ik meer intimiteit in onze relatie zoek.
    Fembotten bestaan echt en ik ben nu langzamerhand een ervaringsdeskundige. Nu moeten de relatietherapeuten dit verschijnsel nog erkennen en ook erkennen dat er gevoelige mannen bestaan, die juist niet bang zijn voor intimiteit en ook van knuffelen houden !!!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Mannen willen een diva, geen deurmat! | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>