Vrouwen gebruiken vaker hun hersenen, dus hebben ze meer nachtrust nodig

Vrouwen hebben een langere en betere nachtrust nodig, omdat ze complexere hersenen hebben. Professor Jim Horne, directeur van het Sleep Research Centre aan de universiteit van Loughborough, auteur van ‘Sleepfaring: A Journey Through The Science of Sleep’, heeft een specifieke uitleg over het belang van slapen.

“Bij vrouwen houdt slecht slapen sterk verband met meer psychische klachten en met meer gevoelens van vijandigheid, depressie en woede. Deze gevoelens waren niet geassocieerd met dezelfde mate van verstoring van de slaap bij mannen.”

Een van de belangrijkste functies van de slaap is dat het brein zich herstelt en repareert. Tijdens de diepe slaap, gaat de cortex, het deel dat o.a. verantwoordelijk is voor het geheugen en de taal los van de zintuigen en komt in herstel modus.

Hoe meer mensen gedurende de dag hun hersenen gebruiken, hoe meer dat het zich moet herstellen en dus hoe meer nachtrust er nodig is. Vrouwen hebben de neiging om vaker te multi-tasken ~ze doen veel dingen tegelijk en zijn flexibel~ en dus gebruiken zij meer van hun werkelijke brein dan mannen. Daardoor hebben vrouwen meer slaap nodig.

Ook een man die een complexe baan heeft die veel besluiten en lateraal moet denken heeft meer slaap nodig, hoewel waarschijnlijk nog steeds niet zo veel als vrouwen.

Lees ook:Vrouwen moeten 20 minuten per nacht meer slapen dan mannen
Lees ook:Breng haar ontbijt op bed: vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen
Lees ook:Vrouwen moeten slapen, mannen moeten dutten
Lees ook:Een goed huwelijk geeft een goede nachtrust
Lees ook:Slaapjaloezie nekt relaties

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>