De ideale vrouw is door mannen ontworpen

Eva werd geschapen uit een rib van haar man Adam. Zo wil het oudtestamentische scheppingsverhaal.

De laatste halve eeuw is er veel veranderd in de verhouding mannen – vrouwen.

Velen zijn daar erg blij en het heeft de maatschappij al veel goeds gebracht, maar met name mannen zijn door de vrouwenemacipatie behoorlijk van hun padje geraakt.

Aan de ene kant gaat de westerse man steeds meer als vanouds gezien’vrouwelijke trekjes’ vertonen.

Aan de andere kan vluchten mannen tegenwoordig massaal in de armen van vrouwen uit het Verre Oosten, zoeken zij hun heil op internet in virtuele dames of bouwen aan een modelvrouw naar eigen ontwerp.

Neem nu deze FACE……….

Aan deze robotvrouw wordt momenteel gesleuteld door wetenschappers van de universiteit van Pisa. ‘Ze’ kan o.a. geluk, angst en teleurstelling tonen, meldt Daily Mail.

De robotvrouw heeft 32 motors in haar gezicht, die ervoor zorgen dat ze de verschillende emoties kan nabootsen. Nicole Lazzeri, leider van het project, heeft het uiterlijk van deze zogenaamde fembot gebaseerd op de vrouw van een van haar collega’s.

Naast sekspoppen, gezelschapspoppen en knuffelpoppen is er straks dus ook een pop waar je je hart bij uit kunt storten en die je begripvol toeknikt. Laten we eerlijk zijn: de ideale vrouw bestaat blijkbaar toch in het hoofd van een man.

Dat is ook het onderwerp van ‘The Mechanical Bride’. Adam creëerde zijn ideaal uit zijn rib, maar al eeuwenlang wordt er gesleuteld door de heren. De documentaire draait vooral om de vraag waarom zoveel mannen liever een latexpop met lege ogen hebben of een geprogrammeerde fembot dan een vrouw van vlees en bloed……….

Lees ook:Marion Bloem over ontdekkingstocht naar lust en liefde in een langdurige relatie
Lees ook:Daar is ze: de fembot!
Lees ook:Liefde op het eerste gezicht: we geloven er wel in, maar het overkomt ons nooit
Lees ook:7x spontaan wedding crashen met Maroon 5
Lees ook:Vrouw verliefd op man met gezicht overleden echtgenoot

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>