‘Kan ik ergens mee helpen?’ is relatie-reddend

tumblr_m9ktcfFb0K1rqhpqfo1_500Korin Miller werkte voor een bedrijf dat aandacht besteedde aan bepaalde uitspraken om harmonie op de werkvloer te bevorderen.

“In het begin vond ik het totale onzin, totdat ik ontdekte dat 1 van die zinnetjes een magische uitwerking had op mijn echtgenoot…”

Zo schrijft ze op WomensHealthMag.com.

Ze kwam er toevallig achter toen haar man Chris eens heel geïrriteerd thuiskwam na een lange dag werken. Terwijl ze naar zijn gescheld luisterde, ontglipte haar een van haar werkzinnetjes. ”Kan ik ergens mee helpen?” En toen geschiedde het.

Haar man werd rustig, excuseerde zich voor zijn tirade en beloofde zich niet meer zo te laten opfokken door zijn werk. Vanaf dat moment valt Korin steeds terug op dat ene zinnetje en geeft ze het ook als tip mee aan vrienden. En het werkt keer op keer.

Maar hoe komt het dat dat ene zinnetje zo’n effect heeft? Die paar woorden hebben alles in huis om je partner te laten weten dat je met je partner meeleeft, aldus de New Yorkse relatietherapeute  Jane Greer, Ph.D., tevens auteur van What About Me?

“Kan ik ergens mee helpen?” bevat 5 elementen: je leeft mee met je partner, je laat merken dat je snapt wat hij of zij meemaakt, je houdt rekening met zijn of haar gevoelens, je denkt na over de situatie én probeert ook nog eens op een ondersteunende en constructieve manier te helpen.

Lees ook:‘Ik ben opgewonden schatje’ werkt beter dan ‘Ik hou van je liefje’
Lees ook:Dames, zo krijg je hem wel aan het poetsen!
Lees ook:Partner en depressie
Lees ook:Onder hypnose je gebroken hart laten lijmen
Lees ook:Proberen je partner te veranderen heeft averechts effect

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>