‘Ik ben opgewonden schatje’ werkt beter dan ‘Ik hou van je liefje’

Herkent u de volgende dialoog wellicht? “Schatje, ik hou van je. Jij ook van mij?” “Tuurlijk, dat weetje toch!” “Waarom zeg je het dan zo weinig?” Enz.

Het zeggen van “Ik hou van jou” is op z’n tijd van onschatbare waarde.

Mensen die het nooit zeggen of horen hebben ook absoluut emotionele armoede.

Maar soms kan iets anders zeggen stimulerender werken. Zoals: “Ik ben opgewonden schatje!”

Dat is de theorie van psychiater en relatietherapeut Ish Major. Dit zinnetje zal niet alleen de relatie verbeteren, maar gaat ook verveling tegen en voorkomt het ontrouw.

“Ik ben opgewonden” ¬†hoeft niet per se in de seksuele context gebruikt te worden, maar het kan in tal van situaties: “Ik ben opgewonden omdat ik je straks weer zie” of “Ik ben opgewonden vanwege ons komende weekendje weg”. Dit is waarschijnlijk het beste dat je tegen je vriend of man kunt zeggen, het kan zelfs “Ik hou van je” overtreffen meent Major.

Wanneer je weet dat iemand opgewonden is om tijd met je door te brengen, zal dit jou ook enthousiast maken. Zo motiveer je ook je partner om moeite te blijven investeren in jullie relatie. Dit zinnetje kan je zeker helpen wanneer je al lang samen bent met iemand.

Vaak komen partners dan in een sleur terecht en vergeten ze hoe ze hun partners enthousiast kunnen maken. Je begint te denken dat het beste wat je je partner kunt aanbieden stabiliteit en comfort is en opwinding lijkt dan plots zo vreemd. Door dit zinnetje te laten vallen, herinner je hem eraan dat hij je nog steeds kan verwarmen en verdwijnt de romantiek niet.

Het beste moment om dit zinnetje te gebruiken, is wanneer je de volgende ontmoeting bespreekt of wanneer jullie eens iets wat nieuws ondernemen. Het hoeft niet per se met een activiteit te maken hebben.

Lees ook:Leugens en bedrog hakken er meer in bij overspel dan de seks buiten de deur
Lees ook:‘Zeg dames: ook jullie moeten dokken na een date’
Lees ook:Wat als je verkering krijgt met je beste vriend(in)?
Lees ook:Hoe weet ik of jij de ware bent?
Lees ook:Online hulp bij relatie-problemen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>