Mannen LinkedInnen beter dan vrouwen

Mannen zijn beter in het onderhouden van sociale netwerken en op die manier in contact komen met nieuwe mensen in hun leven en werk dan vrouwen.

Net als bij het uitdelen van visitekaartjes hebben vrouwen bij digitaal netwerken vaak het gevoel dat het om veel gepoch en weinig inhoud gaat.

Dat is niet onterecht gedacht, maar de ‘linke’ heren die het wel doen, bereiken er veel mee……….

Zo blijkt uit onderzoek van netwerksite LinkedIn zelf.

Wereldwijd blijken mannen meer connecties via LinkedIn te hebben. Vooral die in de medische branche, blijken goede online netwerkers, net als mannelijk personeel uit de cosmetica-industrie, politie en kapitaalmarkt.

In sommige branches zijn vrouwen juist betere LinkedInners, zoals onder andere in de tabaksindustrie en alternatieve geneeskunde.

“Het hebben van de juiste connecties kan een verschil maken als het gaat om het sluiten van deals of het werven van nieuwe klanten”, aldus Nicole Williams van LinkedIn, tevens auteur van het boek ‘Girl on Top’.

“Vrouwen zijn soms niet zo dol op netwerken, omdat ze dat vaak associëren met gepoch of het uitdelen van visitekaartjes. Terwijl het in werkelijkheid gaat over het opbouwen van relaties voordat je deze daadwerkelijk nodig hebt. Netwerken ‘in het echt’ kan intimiderend zijn, daarom is een site als LinkedIn voor vrouwen juist erg geschikt om te werken aan netwerkvaardigheden.”

Lees ook:Vrouwen zijn van Instagram, mannen van LinkedIn
Lees ook:Nee dit is te moeilijk voor jou, deze dating-app is voor hogeropgeleiden
Lees ook:Ouderen gaan steeds meer profiteren van nieuwe media
Lees ook:Mannen komen van Reddit, vrouwen van Pinterest
Lees ook:Nederlanders willen de kerst wel doorkomen met Chantal Janzen of Dennis Storm

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>