Vrouwen beslissen hoe het vakantiegeld in het gezin besteed wordt

Alhoewel het nog steeds zo is dat mannen het meeste geld in het huishoudlaatje brengen, is het vaker de vrouw des huizes die jaarlijks beslist hoe en wat te doen met het extra vakantiegeld dat in de maand mei overgemaakt is………..

ING peilde onder 74.000 mensen hoe de financiën thuis zijn verdeeld.

45% van de ondervraagden gaf aan dat de vrouw de grootste invloed heeft op de besteding van het vakantiegeld. Bij 27% was dat de man. De rest had geen rolverdeling.

Uit het onderzoek kwam voorts naar voren dat bij tweederde de man met het hoogste salaris thuiskomt. In een kwart van de gevallen is dat de vrouw. Mannen zijn veelal een paar jaar ouder en dus verder in hun carrière.

Vrouwen nemen vaker de zorg voor kinderen op zich, wat terug te zien is in een lager inkomen. Bovendien krijgen in Nederland mannen gemiddeld nog altijd meer betaald voor hetzelfde werk dan hun vrouwelijke evenknieën.

Alleen over geldzaken die op de langere termijn spelen, praten mannen een zelfde woordje mee. Bij grote financiële beslissingen en bij de financiële planning gaat de rolverdeling gelijk op.

Lees ook:Financieel afhankelijke vrouwen hebben roze bril op
Lees ook:Rolverdeling
Lees ook:Rijk of arm na een scheiding?
Lees ook:Vrouwen die meer verdienen dan hun man, scheiden vaker
Lees ook:Chinese vrouwen willen het liefst een ambtenaar trouwen

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Vrouwen beslissen hoe het vakantiegeld in het gezin besteed wordt

  1. martin

    Ik ben nu haast 90 jaar en 53 jaar daarvan heel gelukkig getrouwd geweest. Altijd gewerkt en goed geld verdiend, dat ik voor mijn huwelijk afstond aan mijn moeder en na mijn huwelijk aan mijn vrouw, die al die jaren op een fantastelijke manier ons huishouden heeft bestruurd.
    Ik kom uit een ouderwetse boeren familie waar dat allemaal de gewoonte was en ik begrijp eigenlijk niet dat verhaaltje dat nu de vrouwen het vakantiegeld besteden. Het zal wel aan mij en aan mijn leeftijd liggen.

      /   Reply  / 
    1. Dirkje van Bennekom Auteur

      Beste meneer Martin. Dank voor uw open reactie. Ik denk dat veel huwelijken uit de tijd waar u over spreekt harmonischer, gelukkiger en hechter waren dan die van de huidige lichting getrouwde mensen. De emancipatiegolf en gelijke rechten voor vrouwen hebben veel goeds gebracht, maar ook veel verwarring en conflicten. Wat betreft solidariteit en trouw valt er voor ons ‘jongeren’ veel te leren van mensen van uw generatie. Ik kom zelf ook uit een boeren familie en daar was het inderdaad ‘samen de handen uit de mouwen’.
      Met respect dus, Dirkje

        /   Reply  / 
    2. Plooitje

      Ik ben er 73 en doe nog steeds met mijn vrouw SAMEN geld spenderen.Vakantiegeld is welkom Edoch blijft in het gezamalijk potje. Want vakantie nemen van vakantiegeld..dar is dat te weinig voor Fiscus geniet mee. Een ding is zeker, met of zonder vakantiegeld. We geven het pas uit wanneer het geld binnen is.Zo hebben we het geleerd ..vroeger..Zou nu ook zo mmoeten

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>