Vrouwen die meer verdienen dan hun man, scheiden vaker

Carrierevrouwen lijken bijkans gestraft te worden voor hun succes op maatschappelijk vlak.

Laatst werd uit onderzoek al duidelijk dat de echtgenoten van vrouwen met een riantere salarisstrook vaker vreemdgaan dan die van vrouwen met een lager inkomen.

Nu blijkt ook nog eens dat goedverdienende vrouwen meer risico lopen op een echtscheiding dan hun minder ambitieuze seksegenoten……………

In een succesvol huwelijk is de inkomensverdeling 60-40, waarbij de man dus meer verdient”, aldus professor Jay Teachman

Dat blijkt na een Amerikaanse studie bij meer dan 2500 huwelijken. Het inkomen van de vrouwen, voor het eerst getrouwd tussen 1979 en 2002, werd geanalyseerd. Vrouwen die meer verdienden dan hun mannen, hebben 38% meer kans om te scheiden dan gemiddeld.

Vermoed wordt dat gekwetste mannelijke trots ook hiervan de aanstichter is. Al kan het ook zijn dat succesvolle vrouwen op den duur gaan neerkijken op hun man en vinden dat hij niet genoeg doet en bijdraagt.

Ook kan hun financiële onafhankelijkheid hen sneller doen besluiten om de relatie te verbreken, zo legt Teachman van Western Washington University uit. Een laatste mogelijke verklaring is de arbeidstijd. Veelverdieners werken meestal ook veel uren, waardoor er minder tijd overblijft voor de relatie.

Het financiële aspect in het leven van de moderne vrouwen zou weleens de echte onderliggende reden kunnen zijn voor de toename van het aantal echtscheidingen. Jonge vrouwen verdienen gemiddeld meer dan jonge mannen en steeds meer vrouwen kiezen ook bewust voor hun carrière.

Lees ook:Rijk of arm na een scheiding?
Lees ook:Financieel afhankelijke vrouwen hebben roze bril op
Lees ook:Jonge mannen die solo-kostwinner zijn, zijn niet gelukkig
Lees ook:Hoe rijker een vrouw is, hoe sterker het George Clooney-effect
Lees ook:Financiële ontrouw is het nieuwe overspel

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrouwen die meer verdienen dan hun man, scheiden vaker

  1. Pingback: De relatie-vloek op Oscar-winnaressen | Relatie

  2. Pingback: Succesvolle vrouwen jagen mannen de depressie in | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>