Halina Reijn is de OK-vrouw (tv-tip)

Halina Reijn zou graag een gezin willen, maar daar is een man voor nodig en die heeft ze niet.

Vaak is er onbegrip in haar omgeving als ze het over haar verdriet heeft. Ze heeft toch alles? Ze is mooi, slim en heeft een glansrijke carrière, zijn de geluiden die ze hoort.

Vorig jaar schreef ze naar aanleiding van de documentaire gemaakt door regisseur Gülsah Dogan een column in de Belgische krant De Morgen. “Niet eerder raakte ik zo doordrongen van het feit dat iedereen om mij heen die niet kampt met hetzelfde probleem van ongewild kinder- en partnerloos zijn, denkt dat ik mijn situatie over mezelf heb afgeroepen.”

Vlak voor haar 40e verjaardag realiseerde ze zich dat ze waarschijnlijk geen kinderen zal krijgen. “Het feit dat ik het heel graag wil, maar dat het niet lukt, en dat ik daar waanzinnig verdrietig om ben, is blijkbaar niet geloofwaardig, of te pijnlijk voor mij en mijn omgeving om onder ogen te zien.”

“Enerzijds missen we – zeker als vrijgezelle OK-vrouw – intimiteit en daar mag best een traan om worden gelaten”, aldus Reijn. “Anderzijds hebben we juist door die kinderloosheid meer ruimte om te creëren en te zorgen voor anderen, en kunnen we ons leven geven aan de kunst, de politiek, het zakenleven of waar we dan ook goed in zijn. En wat dacht je van intimiteit met je publiek, je lezers, je broer, je nichtje, je buurvrouw, je klant, je moeder, je vuilnisman en je huisdier of zelfs God? Is die vorm van intimiteit minder waard dan die met ons eigengemaakte vlees en bloed?”

‘De OK Vrouw’, DWDD, maandag 16 mei 2016, om 19.00 uur bij de VARA op NPO1.

Lees ook:Als Carice van Houten een piemel had, was Halina Reijn getrouwd
Lees ook:Kunnen een man en een vrouw ook ‘gewoon’ vrienden zijn? V
Lees ook:BN’ers scoren onderlinge seksavontuurtjes via social media
Lees ook:Eenderde van de stellen spendeert slechts half uurtje samen per dag
Lees ook:Nederlandse voetbalvrouwen c.q. -vriendinnen mogen niet mee van van Gaal

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Halina Reijn is de OK-vrouw (tv-tip)

  1. M. De Waart

    Blij dat er eindelijk eens aandacht besteed wordt aan deze vorm van ongewenste kinderloosheid. Ook ik wilde graag een kind. Heb overwogen het alleen te doen. Voor mij is het jaren geleden. Voor de tijd dat je op internet op zoek kon voor een mogelijke spermadonor. Heb intakegesprek gehad bij een kliniek. Maar ook ik wilde het niet alleen. Dus er is geen kind gekomen. Bijna 20 jaar later sta ik nog volledig achter die beslissing maar het blijft voelen als een gemis.

      /   Reply  / 
  2. Peter_k

    Er zijn natuurlijk maar genoeg mannen die iets zien in Halina. Ik denk echter dat Halina niet voor zomaar een man zou kiezen. Nee, Halina gaat eerder voor de “hoofdprijs”. Alleen is Halina zelf niet de droomvrouw van zo’n “hoofdprijs”.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>