Het Stief Paradijs: vader en moeder verliefd, maar de kinderen niet

Het StiefparadijsBovenop een roze wolk zitten 2 verliefde volwassenen. Zij zijn eerder getrouwd geweest en hebben beiden kinderen uit een eerder huwelijk.

De tortelduifjes zijn er vast van overtuigd dat hun droom zal uitkomen. Alles en iedereen gezellig in een huis: een nieuw samengesteld gezin.

Maar dan komt de realiteit om de hoek kijken…..

Slechts een derde van de samengestelde gezinnen weet een stiefparadijs voor zichzelf te creëren. Tweederde van alle stiefgezinnen strandt binnen 5 jaar. Een schokkend percentage, maar helaas waar.

Door de kinderen wordt deze roze wolk namelijk anders ervaren. De kids zijn niet verliefd op elkaar geworden, willen niet per se bij ‘die vreemde man’ gaan wonen of verhuizen naar een andere woonplaats. Toch willen de partners samen verder door het leven en de gezinnen zullen worden samengevoegd. Dat gaat niet vanzelf.

Want wat als het niet klikt tussen de kinderen? En wat als de ‘stief’ niet van jouw kinderen houdt?

Deze en meer kwesties rond het samengestelde gezin worden in ‘Het Stiefparadijs’ door gezinscoach Gideon de Haan en trainer-coach Violet Falkenburg behandeld.

Als uitgangspunt nemen zij de verschillende rollen die het stiefgezin rijk is: stiefouders, stiefkinderen, nieuwe kinderen, echte ouders, exen en grootouders en daarbij al hun emoties, ervaringen en problemen.

Daarnaast kijken zij naar ‘deal breakers’ als cultuurverschillen, opvoedstijlen, levensovertuigingen en financiën.

Lees ook:Valentijnsgroet voor ‘onze jongens in Verweggistan’
Lees ook:Roze brillen werken beter dan beentjes op de vloer
Lees ook:2e kinderen zijn socialer dan de oudsten
Lees ook:Echtscheiding ouders verslechtert schoolprestaties kinderen wel degelijk
Lees ook:Gay-gezinnen met veel kinderen zijn het gelukkigst!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>