Gay-gezinnen met veel kinderen zijn het gelukkigst!

GayFamilyTwijfelmoeder of nog aan het dubben om een derde kindje? Laat de natuur haar goddelijke gang gaan!

Gezinnen met 4 of meer kinderen, behoren tot de gelukkigsten op aard. En daarbij zijn homo- of lesbo-ouders ook nog eens helemaal gay……

Zo blijkt uit onderzoek dat 5 jaar duurde, door de Edith Cowan Univeristy in Australië. In totaal zijn 2000 ouders geïnterviewd, met allerlei soorten gezinssamenstellingen en geaardheden. Ook het zelfvertrouwen, veerkracht, sociale vangnet en algemene tevredenheid over het leven werd onderzocht. waarover het Algemeen Dagblad bericht.

Dit geluk is deels te verklaren doordat ouders met 4 kinderen meer gewend zijn aan chaos en stress, en daardoor een ‘hardere huid’ hebben. Ook zouden de ouders genieten van de levendigheid. Daarnaast leren deze kinderen eerder verantwoordelijkheid nemen en vervelen ze zich minder vaak, wat goed is voor de sfeer in huis.

Voorts blijkt dat homo-, lesbische of transgender- ouders gelukkiger zijn dan heterostellen met kinderen. Alleenstaande vaders zijn het minst gelukkig met hun gezin.

Het geheim van een gelukkig gezin is het samen kijken naar een favoriete tv-serie, het zitten rond de tafel tijdens een zondagse lunch en het ouders die geen ruzie maken waar de kinderen bij zijn.

De wetenschappers hadden vooraf aangegeven dat ze verwachtten dat gezinnen met minder kinderen het gelukkigst zouden zijn.

Lees ook:Ouders met grote gezinnen zijn stukken gelukkiger
Lees ook:Enig kind zijn in gezin maakt gelukkiger
Lees ook:Laverne Cox: ‘Partners van transgenders hebben het extra zwaar’
Lees ook:Kinderen van rijke ouders lijden het meest onder een scheiding
Lees ook:2e kinderen zijn socialer dan de oudsten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>