Vaker schade aan haar auto dan aan zijn auto. Oorzaak: de kinderen!

Deze week kwam in het nieuws dat vrouwen van 48 jaar en ouder beduidend vaker brokken maken met hun auto dan mannen.

Kort door de bocht werd daar door velen en ook door de media het cliché mee bevestigd van ‘Vrouw aan het stuur, bloed aan de muur!’

Maar de bewuste cijfers over schade in het verkeer hebben niets te maken met het feit dat vrouwen van rond de 50 in de overgang zitten, niet kunnen rijden of niet voldoende kilometers maken.

De oorzaak van de brokken ligt heel vaak bij de kinderen…………

De schadecijfers vertonen bij vrouwen vanaf 48 jaar een opvallende piek.  “Cijfers liegen niet maar toch is er sprake van een vertekend beeld”, aldus Johan Van den Neste marketingmanager van de verzekeraar.

“Vrouwen in deze leeftijdscategorie hebben vaak kinderen thuis die net hun rijbewijs hebben gehaald. En aangezien pa ze over het algemeen niet in zijn grotere auto laat rijden, wordt moeder’s ~vaak kleinere~ auto geleend. Wat niet zelden resulteert in schade. Het échte probleem zit dus niet bij de genoemde categorie vrouwen, maar bij hun kinderen.”

Onderzoek wijst steevast uit dat niet oudere vrouwen, maar jongere mannen de voornaamste risicofactor in het verkeer vormen. Ruim 1 op de 4 mannelijke bestuurders tussen 18 en 20 jaar rijdt schade. Overschatting van de eigen rijvaardigheid en agressief rijgedrag zijn vaak de boosdoeners.

Lees ook:Mannen kunnen beter auto rijden dan vrouwen, maar doen het niet
Lees ook:Mannen overschatten hun rijkunsten. Vrouwen hebben vaker het hart in de keel op de weg
Lees ook:Vrouwen + Auto’s = zuinige combinatie
Lees ook:Vrouwen worden tijdens autorijden onzeker van … hun man
Lees ook:Vrouwen maken het vaakst brokken op de weg, maar mannen maken grotere.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>