Mannen overschatten hun rijkunsten. Vrouwen hebben vaker het hart in de keel op de weg

Het zelfvertrouwen van de Nederlandse man op de weg is stukken groter dan dat van de Nederlandse vrouw.

Sterker: bijna de helft van de mannen schat zijn eigen rijvaardigheid veel hoger in dan die in werkelijkheid is.

Daar hebben vrouwen minder last van.

Zij geven toe op autosnelwegen en tijdens vakanties in de bergen soms het hart in de keel te hebben…………..

Zo blijkt uit een onderzoek van bandenproducent Goodyear onder 625 Nederlandse automobilisten in de leeftijd van 18 tot en met 70 jaar.

Van de Nederlandse mannen schat 40% hun rijvaardigheid hoger in dan gemiddeld. Vrouwen stellen zich met 21% bescheidener op. Of die hogere inschatting van rijvaardigheid door mannen ook tot veiligere situaties leidt, is niet zeker.

Veel meer dan vrouwen kruipen mannen weleens met alcohol achter het stuur. (13%) Volgens de helft van de Nederlandse weggebruikers vormen jonge mannen het grootste gevaar op de weg. Bijna niemand (2%) vindt jonge vrouwen gevaarlijk.

Beduidend meer mannen (44%) dan vrouwen (27%) halen soms rechts in. Mannen (20%) rijden ook vaker soms door rood als er geen verkeer aankomt (vrouwen 11%). Meer heren (18%) dan dames (10%) zitten soms of regelmatig zonder gordel achter het stuur.

Er zijn ook andere emoties achter het stuur. Bijna tweederde van de Nederlandse mannen geeft aan nooit angst te voelen tijdens het rijden. Bij de vrouwen is dit 47%. Vrouwen geven toe angstiger te zijn op de snelweg (25%) of tijdens vakantieritten in de bergen (44%).

Eenderde van de Nederlanders vindt dat muziek hun rijstijl beïnvloedt. 40% procent van deze groep zegt harder te gaan rijden door luide, harde of goede muziek. Meer mannen (15%) dan vrouwen (6%) gaan rustiger/langzamer rijden bij rustige muziek. Bij harde muziek zijn er nauwelijks verschillen.

De Nederlandse automobilist stoort zich op de weg vooral aan asociaal en agressief rijgedrag (53%), bumperkleven (51%), geen richtingaanwijzer gebruiken en onnodig links rijden (beide 29%).

Mannen ergeren zich vaker dan vrouwen aan files (11% tegenover 5%) en onnodig links rijden (36%, vrouwen 20%). Vrouwen storen zich met 59% meer aan asociaal/agressief rijgedrag dan mannen (48%). Afsnijden wordt door 17% van de vrouwen niet gewaardeerd, tegenover 12% van de mannen.

Lees ook:Vrouwen worden tijdens autorijden onzeker van … hun man
Lees ook:Paren krijgen gemiddeld na 22 minuten ruzie in de auto
Lees ook:Nederlandse vrouwen vloeken meer achter het stuur dan de heren
Lees ook:De heer in het verkeer is een lady
Lees ook:Vaker schade aan haar auto dan aan zijn auto. Oorzaak: de kinderen!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mannen overschatten hun rijkunsten. Vrouwen hebben vaker het hart in de keel op de weg

  1. Pingback: De heer in het verkeer is ……. een lady | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>