Vrouwen maken het vaakst brokken op de weg, maar mannen maken grotere.

Gisteren kwam het bericht dat vrouwen vaker schade rijden dan mannen. “Zie je wel?” riepen de pielemozen ook in mijn buurt in koor.

Omdat deze uitkomst nogal haaks staat op een onderzoek uit 2008, ben ik eens wat research gaan verrichten en wat blijkt?

Mannen rijden dan wel minder vaak schade dan vrouwen, maar als ze het doen, zijn de brokken ook groter…………..

Het spijt me van deze deuk in uw ego heren, maar dat zijn toch echt wel de feiten.

Vrouwen hebben inderdaad vaker kleine aanrijdinkjes en gemiddeld gesproken rijden mannen 17 jaar schadevrij tegen 14 jaar schadevrij van de vrouwen, maar: het bedrag aan schadeclaims van mannen ligt gemiddeld hoger.

Vrouwen rijden vaker in winkel-, woon- en schoolgebieden waar meer aanrijdingen zijn met kleine blikschades. Je zou kunnen zeggen dat als mannen crashen dat ze het dan ook direkt ‘goed’ doen.

Navraag bij de verzekeringsagent bracht deze duidelijkheid in de brij van berichten. “Kwestie van perceptie”, sprak hij wijs.

De onderzochte automobilisten in laatstgenoemde test van het blad Autoweek geven aan geen beroep te doen op de schadeverzekeraar, wanneer de reparatiekosten zodanig uitvallen dat het niet gunstig is om te claimen (70%) of wanneer de schade zelf is veroorzaakt (26%).

Wel wordt er geclaimd wanneer de schade niet de eigen schuld is (53%), de kosten voor reparatie te hoog uitvallen (49%) of wanneer men een no-claim beschermer heeft (32%).

Lees ook:Mannen kunnen beter auto rijden dan vrouwen, maar doen het niet
Lees ook:Vrouwen zien mannen als veroorzakers autoschade
Lees ook:Vaker schade aan haar auto dan aan zijn auto. Oorzaak: de kinderen!
Lees ook:Vrouwen maken meer snelheidsovertredingen dan mannen
Lees ook:Mannen en vrouwen vinden dat mannen beter auto rijden

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>