Cliché? Oude mijardair-bok (81) trouwt groen Playboy-blaadje (24)

MiljardairPlayboymodelEen Oostenrijkse miljardair (81) heeft de ‘ware liefde’ gevonden bij een 57 jaar jonger Playboy-model. De excentrieke Richard Lugner gaf dit weekend zijn ja-woord aan de blonde Cathy Schmitz.

Voor de steenrijke zakenman is het al zijn 5e huwelijk, maar erg veel vertrouwen lijkt hij er niet in te hebben. ‘Hopelijk is deze keer de goede keer’, liet hij optekenen.

Cathy meldde dat het bij haar niet in de planning stond om verliefd te worden, maar het is blijkbaar toch gebeurd. ‘Op liefde staat geen leeftijd’, verklaarde ze eerder dit jaar.

Een ongemakkelijke waarheid is dat alle mannen een vrouw onder de 30 willen en alle vrouwen een man met geld…..

Hoewel de eisen van iederen wel wat verschillend zijn, heeft de Universiteit van Concordia onderzocht wat nu werkelijk de doorslag geeft bij mannen en vrouwen.

Mannen vinden het uiterlijk belangrijk en vrouwen mannen beoordelen op basis van zijn financiële situatie en ambitie. Eigenschappen als aardigheid en intelligentie worden door beide geslachten hoog ingeschat.

Verder bleek dat vrouwen door de eeuwen heen zich meer zijn beginnen focussen op negatieve kantjes. Zo werd er voor het onderzoek gebruik gemaakt van stellingen.

Vrouwen kregen 2 situaties voorgeschoteld: de ene stelling vertelde dat ’7 van de 10 mensen de man als aardig beschrijven’ terwijl de ander de nadruk legde op negatieve informatie. De eerste formulering werd daarbij gewijzigd naar ’3 van de 10 vinden de man onaardig’.

De helft van de vrouwen gaf toe de partner eerder in een negatief licht te zien ten gevolge van de stellingen terwijl de extra informatie geen invloed had op het oordeel van mannen.

Andere onderzoeken geven aan dat het clichéplaatje wel degelijk aan het veranderen is.

Wanneer een rijke man met een knappe vrouw trouwt, is de man meestal ook niet onaantrekkelijk. En is de vrouw meestal ook welgesteld, zegt hoogleraar sociologie Elizabeth McClintock.

In dat opzicht is het dus geen toeval dat een mooie én succesvolle man als George Clooney eindelijk trouwt met de aantrekkelijke en intellectuele topadvocate en mensenrechten-activiste Amal Alamuddin.

Lees ook:Vrouwen zijn hun mobieltje vaker kwijt, mannen spoelen em door de plee
Lees ook:De vuige roddel is niets anders dan een overlevings-mechanisme
Lees ook:Lesbische paren kunnen het liefste elkaars hand vasthouden
Lees ook:Amerikaanse vrouw trouwt gebouw
Lees ook:Van al dat Facebooken worden we alleen maar jaloers

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>