Vrouwen vinden gewone mannen met ‘de George Clooney blik’ griezels

Bedroom eyes zijn een veelbezongen lichamelijke kenmerk, bij zowel vrouwen als mannen.

Sterren als George Clooney en Antonio Banderas danken er hun carrière aan. Maar heren: weest niet jaloers!

Je kunt ze beter niet hebben in het gewone leven. De worden de dames vinden mannen met een halfgesloten blik, de beroemde ‘slaapkamerogen’, juist onbetrouwbaar……….

Wetenschappers van de University of Michigan lieten aan 400 mannelijke en vrouwelijke proefpersonen 2 bijna identieke foto’s van enkele mannen zien.

Op een foto hadden de mannen een halfopen blik, terwijl ze op de andere hun ogen helemaal open hielden. De vrouwen moesten die beoordelen op aantrekkelijkheid.

Daarnaast moesten ze zeggen wie van de 2 een goede vader zou zijn voor haar kind en met wie ze hun zus op reis zouden laten te gaan. Aan de mannen werd die laatste vraag ook gesteld. Ook moesten ze aangeven of ze zaken zouden willen doen met de mannen van de foto’s.

Uit de resultaten blijkt dat de vrouwen de man met de open blik het aantrekkelijkst vinden. De meerderheid geeft aan dat ze met zo’n ‘open’ man een relatie zouden aangaan en 71% wil zelfs een huwelijk. De mannen willen de man met de open blik graag als collega of buurman. En zowel mannen als vrouwen hebben meer vertrouwen in de man met de open blik als reisgezel voor hun zuster.

Volgens de wetenschappers zorgen grotere ogen ervoor dat mannen er naïever en kwetsbaarder uitzien. Mannen met halfgesloten ogen zien er daarentegen onbetrouwbaar en onoprecht uit. “Met een blik wordt erg veel uitgedrukt”, aldus onderzoeker Daniel Kruger. “Hoewel veel mensen denken dat je er met halfgesloten ogen sexy uitziet, is dat dus lang niet altijd waar.”

Lees ook:We zien onze geliefde mooier dan hij of zij echt is
Lees ook:Mannen kunnen wel emoties in elkaars ogen lezen, maar niet bij vrouwen
Lees ook:Zoekt hij/zij liefde of lust? Kijk naar de ogen!
Lees ook:Vrouwen vinden mannen met bruine ogen betrouwbaarder, maar….
Lees ook:Mannen met grote pupillen zijn klaar voor kinderen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrouwen vinden gewone mannen met ‘de George Clooney blik’ griezels

  1. Pingback: George Clooney eenmalig te huur als escort-boy | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>