Gratis slapen en seks tegen rimpels in plaats van een dure nachtcrème

spiderwomanEen paar maanden geleden moest ik mijn 92-jarige moeder begraven. Toen we haar wasten en aankleedden voor haar laatste reis, viel het ons nogmaals op hoe weinig rimpels deze vrouw had.

Ze geloofde zelf vooral in een natuurlijke en gezonde lifestyle met veel wandelen en een goede nachtrust. Ook haar seksleven zal wel wat voorgesteld hebben, (neem nu ondergetekende) ook al denk je daar niet direct aan bij je oude moeder.

‘Hoop in een duur potje’ noemde zij al die middeltjes die het geheim voor de eeuwige jeugd beloven te hebben………

De huid van mensen die te weinig slapen herstelt ook minder snel van verbranding door de zon, blijkt uit een onderzoek van het Skin Study Center van de University Hospitals Case Medical Center in Cleveland, in opdracht van cosmeticamerk Estée Lauder.

Vrouwen die slecht slapen beoordelen zichzelf ook onaantrekkelijker.

Voor het onderzoek werden 60 vrouwen tussen de 30 en 49 jaar oud onderzocht. De helft van de vrouwen sliep normaal, de andere helft sliep te kort. De onderzoekers bestudeerden vervolgens hun huid, onder meer met ultraviolet licht.

De vrouwen die te weinig slaap kregen, bleken dubbel zoveel fijne rimpeltjes te hebben dan de vrouwen die wel lang genoeg hadden geslapen. Daarnaast hadden ze een slappere huid en een minder egale teint.

“Chronisch slaapgebrek werd al gekoppeld aan medische problemen zoals obesitas, diabetes, kanker en immuniteitsziekten, maar het effect op de huid was nog niet bekend”, aldus onderzoeksleider Dr. Barton.

“Dit onderzoek bewijst voor de eerste keer dat slaapgebrek het proces van huidveroudering versnelt”, zegt Dr. Daniel Yarosh van Estée Lauder. “Het ondermijnt het vermogen van de huid om zichzelf ’s nachts te herstellen.”

Lees ook:Slapen als relatietherapie: heerlijk!
Lees ook:Een goed huwelijk geeft een goede nachtrust
Lees ook:Relaxte mannen scoren beter dan de stresshanen
Lees ook:‘Wij zijn zwanger’ klopt toch een beetje
Lees ook:Een blauwe slaapkamer is goed voor de nachtrust, een caramelkleurige goed voor de seks

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>