Slapen als relatietherapie: heerlijk!

Slaapgebrek nekt niet alleen ieders individuele gezondheid, maar ook zijn of haar relatie. Mensen met slaapproblemen hebben ook vaak relatieproblemen.

Nou zou je kunnen denken: wat is de kip en wat is het ei? Duidelijk is dat meer slapen een aangenamer mens van je maakt. Het is bewezen dat goede slapers minder egoïstisch zijn………..

Dat concluderen onderzoekers van de University of Berkeley, die hun bevindingen presenteerden tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van Society for Personality and Social Psychologists in New Orleans.

60 stellen in de leeftijd variërend van van 18 tot 56 jaar jaar hielden een logboek bij, waarin ze opschreven hoeveel uur ze sliepen en in welke mate ze hun wederhelft waardeerden. Tevens namen ze deel aan een experiment waarin ze samen met hun partner problemen moesten oplossen.

De paren waarvan beiden goed sliepen, bleken beter samen te werken en elkaar aan te moedigen. Ook noteerden zij meer waardering en dankbaarheid jegens hun partner dan de slechte slapers. Die laatsten hadden 4x zo vaak relatieproblemen en kampten 3x zo vaak stemmingswisselingen.

“Van slecht slapen word je egoïstischer, omdat je dan prioriteit legt bij je eigen behoeftes. Als je zelf lekker slaapt, maar je partner niet, dan word je meestal allebei chagrijnig’, aldus onderzoeksleidster Amie Gordon.

Lees ook:1 op de 6 stellen slaapt in aparte bedden, 1 op de 12 in aparte kamers
Lees ook:Ouders bouwen bedstee voor hele gezin en hebben betere (bij-) slaap dan ooit
Lees ook:Dat ouderen slechter slapen is de redding der mensheid
Lees ook:SAT: apart slapen houdt de seks spannend!
Lees ook:Paren die samen naakt slapen zijn gelukkig

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Slapen als relatietherapie: heerlijk!

  1. Pingback: Snurkende partner is waarschijnlijk ook ongezonde partner | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>