Waarom er zoveel brunettes staan in de top 99 der mooiste vrouwen

In de top 99 van de mooiste vrouwen ter wereld, samengesteld door mannensite AskMen.com, staan opvallend veel brunettes.

Aan de hand van 7 wetenschappelijk onderbouwde verklaringen, wordt uitgelegd wat de aantrekkingskracht is van bruingelokte dames……………..

Het Vlaamse Nieuwsblad zette het op een rijtje.

GEEN KINDVROUWTJES
Een recente Poolse studie onder 360 mannen tussen 18 en 46 jaar bewijst dat blonde dames er over het algemeen jonger uitzien dan brunettes. Dit werkt niet altijd in hun voordeel. De meeste mannen gaan ervan uit dat een te jeugdige uitstraling gepaard gaat met weinig ervaring en naïviteit. Ruim 63% van de ondervraagden wil daarom liever een gesprek aangaan met een brunette dan met een blondine.

ZELFSTANDIGHEID
De Britse onderzoeker Peter Ayton toonde aan 1500 mannen een foto van een bruinharige en een blonde vrouw. Vervolgens vroeg hij welke volgens er het zelfstandigste overkwam. 67% beweerde dat de bruinharige vrouw een onafhankelijk type was, 40% omschreef de blondine als te aanhankelijk.

TATTOOS DETONEREN MINDER
Uit een ander wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat blonde, getatoeëerde vrouwen minder aantrekkelijk worden bevonden. Daarnaast worden ze vaak geassocieerd met een drankverslaving en promiscue gedrag. Brunettes daarentegen ondervinden minder last van deze vooroordelen.

SERIEUS
Wetenschappers stelden vast dat mannen sneller op blondines afstappen omdat ze meestal een extraverte uitstraling hebben. Brunettes wekken eerder een serieuze indruk waardoor mannen langer twijfelen voor ze contact zoeken. Dat heeft als voordeel dat mannen die de stap uiteindelijk durven zetten, meestal oprecht geïnteresseerd zijn.

MEER SALARIS
De haarkleur heeft ook een rechtstreeks effect op het professionele leven van een vrouw. Een groep studenten kreeg cv’s van een blonde, bruin- of roodharige vrouw te zien. Ze waren ervan overtuigd dat brunettes zonder make-up meer verdienen dan hun blonde of roodharige collega’s.

INTELLIGENTIE
Een onderzoek uitgevoerd door Weir & Fine-Davis, toonde aan dat meer dan de helft van de ondervraagde mannen brunettes intelligenter achten dan vrouwen met een andere haarkleur.

MARRIAGE MATERIAL
In opdracht van een multinational werd onderzocht of mannen het liefst met een blonde of bruinharige dame willen trouwen. 61% van de 1500 mannelijke geënquêteerden koos resoluut voor een brunette in de veronderstelling dat loyaliteit en integriteit haar grootste kwaliteiten zijn.

Lees ook:In de horeca hebben blondines meer fun, pardon… fooi
Lees ook:Mannen benaderen blondines makkelijker, maar vinden brunettes aantrekkelijker
Lees ook:Mannen meer geïmponeerd door brunettes dan door blondines
Lees ook:Blondines versus brunettes versus les rouges
Lees ook:Mannen vrijen met blondines, maar trouwen brunettes

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>