Mannen meer geïmponeerd door brunettes dan door blondines

Volgende maand krijgen we allemaal weer het voorjaar in de kop en behalve een nieuwe garderobe, willen vrouwen dan ook wel een andere kleur in hun haar.

Lees welk effect welke haarkleur op anderen heeft…….

Daarover schrijft deze week het Vlaamse KNACK.

BLONDINES
* Vorig jaar deden wetenschappers Viren Swami en Seishin Barrett een onderzoek waaruit bleek dat mannen sneller op blonde vrouwen zouden afstappen dan op brunettes of op roodharigen.

* Tijdens een daaraan verwante studie werden kregen mannen diverse foto’s van vrouwen te zien om hen te laten bepalen wie er het meest ‘behoeftig’ uit zag. De blondines wonnen met voorsprong.

* Universiteitsstudenten onderzochten het gedrag van hun blonde medestudenten en concludeerden dat zij meer gefocust zijn om hun doel te bereiken en daar desnoods weleens heel agressief in kunnen zijn.

ROODHARIGEN
* Volgens de medische wereld hebben zij een lagere pijngrens, zijn ze gevoeliger voor een hernia en bloeden ze meer en sneller. In 2010 werden de meeste van deze vooroordelen ontkracht in deze studie, maar een ander onderzoek toonde dan weer aan dat de genen die verantwoordelijk zijn voor rood haar ook spelers zijn in de manier waarop het lichaam pijn ervaart.

* In een studie waarin mannen vrouwen die telkens hun haar in een andere kleur verfden moesten beoordelen, bleken vrouwen het temperamentvolste als ze rood haar hadden. Volgens Psychology Today bestendigt deze studie het vooroordeel van ‘de vurige rooie’

* Volgens een Duits onderzoek uit 2006 hebben vrouwen met rood jaar vaker en met meer personen seks dan vrouwen met andere haarkleuren.

BRUNETTES
* In een onderzoek naar vrouwen en tattoos waren de deelnemers bijzonder hard. Ze noemden getatoeëerde dames minder aantrekkelijk, labiel en verslavingsgevoeliger. Maar de deelnemers waren opmerkelijk minder bevooroordeeld bij foto’s van getatoeëerde bruinharige vrouwen.

* In de studie van Swami & Barrett werd ook bewezen dat mannen brunettes intelligenter vinden lijken. Uit een onderzoek dat enkele jaren geleden werd uitgevoerd blijkt hetzelfde resultaat: 81% vonden de vrouw met het bruine haar slimmer dan wanneer dezelfde persoon blond of rood haar had.

* In 1996 gaven onderzoekers hun deelnemers CV’s met een foto van een brunette, een blondine of een roodharige. Het was steeds dezelfde vrouw, maar met een andere haarkleur. De deelnemers vonden de vrouw met het bruine haar geschikter voor de baan en zouden haar ook een hoger salaris geven.

Photoshoppen in plaats van verven?

Lees ook:Mannen benaderen blondines makkelijker, maar vinden brunettes aantrekkelijker
Lees ook:Waarom er zoveel brunettes staan in de top 99 der mooiste vrouwen
Lees ook:Blondines versus brunettes versus les rouges
Lees ook:In de horeca hebben blondines meer fun, pardon… fooi
Lees ook:Mannen vrijen met blondines, maar trouwen brunettes

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>