Vrouwen hebben een beste vriendin. Mannen een vrindengroep

Als je aan een vrouw vraagt wie haar beste vriendin is, zal ze 9 van de 10x zonder lang nadenken een naam noemen.

Wanneer je diezelfde vraag aan een man stelt, zal hij waarschijnlijk antwoorden deel uit te maken van een vriendengroep.

Vrouwen wensen meer exclusiviteit: op het gebied van hun liefdesrelatie, maar ook op het vlak van vriendinschappen………………..

Amerikaanse wetenschappers van het Emmanuel College namen de proef op de som.

Mannelijke en vrouwelijke proefpersonen moesten een computerspel spelen. Er werd competitie gecreëerd, want: des te hoger de score, des te hoger het te winnen geldbedrag.

Aan het begin van een nieuwe spelronde mochten de proefpersonen bepalen of ze alleen wilden spelen of dat ze gingen samenwerken met een ander. In het eerste geval was het te winnen geldbedrag voor hem/haar alleen; in het tweede geval moest het sam-sam gedeeld worden, ook als 1 van de 2 meer geld in het laadje bracht.

Wanneer iemand niet zo handig was in het computerspel, dan koos hij of zij er vaker voor om samen te werken. Als iemand goed was in een spel, dan koos hij of zij er logischerwijs vaker voor om alleen te spelen. Dit gold even vaak voor mannen als voor vrouwen.

Hierna volgde een alternatief spelletje. De deelnemers kregen te horen dat wanneer iemand besloot solo te spelen, dat 2 andere deelnemers dan een alliantie vormden. Als zij wonnen, dan kreeg de deelnemer helemaal niets.

Ook konden deelnemers een alliantie vormen met een 2e speler, waarna een 3e speler alleen overbleef. Toen kozen vrouwen een andere strategie. Zij gingen meer allianties aan, zodat ze niet alleen zouden overblijven. Mannen bleven gewoon op dezelfde manier spelen.

Volgens de wetenschappers is dit het bewijs dat vrouwen liever een exclusieve relatie met een ander persoon willen dan lid te zijn van een vriendengroep, zoals mannen vaker doen.

“Om er als vrouw een beste vriendin op na te houden is belangrijk om andere mensen figuurlijk uit de weg te ruimen”, legt Joyce Benenson van het Emmanuel College uit. “Zo hoeft zij zich geen zorgen te maken dat haar beste vriendin ingepikt wordt door een andere vrouw.” Wanner een man een conflict heeft met een seksegenoot uit een vriendengroep, dan zijn er minder consequenties. Er zijn nog genoeg anderen om hem heen, dus er ligt minder druk op die ene persoon.

Eerder onderzoek toonde al aan dat mannen trouwer zijn in vriendschappen dan vrouwen. Ook wij opperden toen al dat vrouwen gemener zijn dan mannen. Onderzoekster Benenson betwijfelt dat.

“Nee, ik denk niet dat vrouwen gemener zijn. Ze zijn exclusiever en hebben liever 1 intense relatie met iemand.” Journaliste Mary Gold schreef recent over de rivaliteit in vriendinschappen onder het thema ‘De Vriendinnenjaagsters’. In Groot Brittannië ‘leapfrogging’ genaamd.

Lees ook:Te leuk zijn met je man’s vrienden, ruïneert jullie seksleven
Lees ook:Vrouwen vinden zichzelf stukken knapper dan beste vriendin
Lees ook:‘Knuffelhormoon’ oxytocine zorgt voor liefde zonder roze bril
Lees ook:‘Hard to get’ spelen is nog immer de beste verleidingstactiek
Lees ook:Slechts 1 op de 5 vrouwen zegt het als hun vriendin te dik wordt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>