Voornemens 2012: minder eten, drinken, roken en ….. een partner vinden

Het is Bridget Jones in een notendop: de kop boven dit bericht.

U kent ze allemaal wel, die goede voornemens: stoppen met roken, 2x weeks naar de sportschool, nu eindelijk eens de overloop schilderen en voor single Nederland komt er nog een belangrijke achteraan: op zoek naar Mr of Mrs Perfect.

Niet alleen hebben de advocaten het vanaf maandag weer reuzedruk vanwege een echtscheidingspiek, maar ook de datingsites beleven gouden weken……..

Uit onderzoek van Parship blijkt dat 8 op de 10 alleengaanden tijdens de feestdagen druk is met familie en vrienden en dat het ontbreken van een partner nauwelijks wordt gevoeld.

Na de feestdagen gaat de Nederlandse single volop aan de slag met het goede voornemen een nieuwe liefde te vinden. Dat ze in het nieuwe jaar op zoek gaan naar een partner is eenvoudig te verklaren volgens psychologe Mathilda van Maaren in De Telegraaf:

“De meeste singles, met name hoger opgeleiden en jongeren, zijn helemaal niet eenzaam: zij leiden een druk sociaal leven en zijn in december niet echt bezig met het zoeken naar een partner. Zij worden tijdens de feestdagen echter wel geconfronteerd met het feit dat ze geen partner hebben. Vandaar ook dat zij, als de drukte van de feestdagen eenmaal voorbij is, actief op zoek gaan naar een nieuwe partner: bijvoorbeeld via een datingsite.”

Lees ook:Vrouwen willen met artsen daten, mannen ook….
Lees ook:De meesten zoeken binnen een jaar na scheiding een nieuwe schouder!
Lees ook:Datingsites hebben gouden dagen
Lees ook:Hoger opgeleiden daten het meeste!
Lees ook:Nederlandse singles verdrijven ‘januari blues’ met daten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Voornemens 2012: minder eten, drinken, roken en ….. een partner vinden

  1. Pingback: Meer seks tijdens de feestdagen kan je relatie redden! | Relatie

  2. Pingback: 50+ vrijgezellen verlangen naar hand-in-hand op de bank naar YOUP of BEAU kijken | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>