De meesten zoeken binnen een jaar na scheiding een nieuwe schouder!

Vandaag, 14 september, is het de ‘Dag van de Scheiding’. Niet iets om te vieren, zou je zeggen.

Maar wel een manier van juristen en mediators om aandacht te vragen voor hun werk en natuurlijk om u op een zo prettig mogelijke manier de breuk door te loodsen.

Het lijkt erop dat wij Nederlanders ons hebben neergelegd bij seriële monogamie als levensvorm. Binnen een jaar is namelijk het meerendeel van de gebroken harten weer op zoek naar een volgende liefde….

Zo blijkt uit onderzoek van datingsites Parship en NieuweStap.onder 960 bezoekers.

Bijna 6 op de 10 gescheiden Nederlanders is binnen een jaar na hun scheiding weer op zoek naar een nieuwe liefde.  Ruim 15% is zelfs tijdens het huwelijk of meteen na de scheiding alweer op zoek gegaan.

De kinderen spelen een grote rol in de zoektocht. Ruim 78% geeft aan dat hun belang meetelt in de keuze voor een nieuwe geliefde. Niet alleen zijn gescheiden Nederlanders kritischer in hun partnerkeuze (67,2%) dan voorheen, ook verwacht 3 op de 10 ondervraagden meer van hun nieuwe relatie.

Een scheiding is voor de meeste Nederlanders een zware periode in hun leven. Als de scheiding is afgerond, begint een nieuwe fase. Er komt veel op mensen af: de woonsituatie wordt anders, de financiën moeten opnieuw worden geregeld, de kinderen hebben steun nodig en daarnaast willen zij ook op liefdesgebied wellicht de draad weer oppakken.

Bij het onderzoek was ook psychologe Mathilda van Maaren betrokken: “Vele Nederlanders zoeken al snel na de scheiding weer een nieuwe relatie. Hen zou ik willen aanraden eerst even de tijd te nemen om het leven weer op orde te krijgen. Pas als alles geregeld is en gevoelsmatig de rust en ruimte bestaat voor een nieuwe relatie is het een goed idee om weer te beginnen met daten.”

Het vertrouwen in de toekomstige liefde onder gescheiden Nederlanders is groot: 3 op de 10 gelooft in een grotere slagingskans met een nieuwe partner, omdat zij nu beter weten wat ze willen.

44,7% ziet een LAT-relatie als de ideale vorm , 34,5% wil wel weer samenwonen en 7,1% gaat zelfs opnieuw voor een huwelijk. De meeste ondervraagden zien een scheiding of stiefkinderen van hun toekomstige partner niet als probleem. Bijna 60% wil echter geen kinderen meer in een volgende relatie.

Lees ook:Basta: tijdschrift voor gescheiden mensen
Lees ook:Scheiding verkleint kans op nieuwe relatie
Lees ook:Soms is bij elkaar blijven voor de kinderen helemaal niet zo gek!
Lees ook:Aantal vechtscheidingen met kinderen neemt toe
Lees ook:Meer mensen staan open voor een open huwelijk

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>