Vrouwen willen met artsen daten, mannen ook….

Welke beroepsgroepen er populair zijn om mee te trouwen, heeft heel erg te maken met het tijdsgewricht.

In de 50′er jaren wilden vrouwen vooral een ambtenaar. Een geregeld inkomen en een vast pensioen.

De jaren ’70 waren gouden tijden voor mannelijke kunstenaars en met de 80′er jaren werden de mannen van het snelle geld populair.

Momenteel doen met name artsen het goed bij single vrouwen, maar ook mannen daten het liefst met een dokter……….

Artsen en advocaten blijken populairst onder hoogopgeleide singles, blijkt uit gegevens van datingsite Parship.

Bij beide seksen is dat het meest populaire beroep, gevolgd door de juridische beroepen en marketing- en communicatieadviseurs. Monteurs en boeren zijn het minst populair bij de hoogopgeleiden. Daarmee lijken singles veelal te kiezen voor beroepen met een stabiele toekomst en bovenal een goed salaris.

Het minst aantrekkelijk voor vrouwen zijn monteurs en boeren. Die laatsen slaan de laatste jaren vooral bij de KRO hun slag via de kijkcijferhit ‘Boer Zoekt Vrouw’. Voor mannen liggen vrouwen minder goed in de markt als ze werken als monteur of huisvrouw. Dat komt volgens psychologe Mathilda van Maaren omdat singles in tijden van crisis vooral op zoek zijn naar zekerheid en een garantie op een goede financiële toekomst.

“Dat singles massaal voor artsen en advocaten gaan, heeft te maken met de hoop op een goede en zekere toekomst. Dus zie je dat er meer gekozen wordt voor stabiele beroepen, waarin zekerheid van een baan en een goed salaris in het verschiet liggen. Dit betekent dat werkloze singles en bijvoorbeeld huisvrouwen minder goed in de markt liggen”, aldus Van Maaren.

De top-10 lijsten van populaire beroepen onder singles laten verder een aantal opvallende trends zien. Zo zijn HR-adviseurs, pedagogen en architecten de laatste jaren steeds meer in trek, terwijl de populariteit van ondermeer piloten, docenten en stewardessen tanende is.

Van Maaren heeft nog wel een hoopvolle boodschap voor romantici: “Het beroep van je toekomstige partner is maar een klein stukje van de puzzel. Het allerbelangrijkst is namelijk dat partners een klik hebben en een connectie kunnen maken. Samen kunnen praten, lachen en elkaar aanvoelen speelt een grotere rol.”

Lees ook:Mannelijke én vrouwelijke advocaten doen het goed op datingapps
Lees ook:Verpleegkundigen scheiden veel vaker dan artsen
Lees ook:Chinese vrouwen willen het liefst een ambtenaar trouwen
Lees ook:Vrouwen willen het liefst een piloot tinderen, mannen een fysiotherapeute
Lees ook:Vrouwen willen een beschuitje eten met Job Cohen. Mannen met Femke Halsema.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrouwen willen met artsen daten, mannen ook….

  1. Bzv gemist

    Leuk idee voor een televisie programma.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>