Door de pil te slikken willen vrouwen juist wel een kind

De anticonceptiepil heeft voor vrouwen mentaal het tegenovergestelde effect van wat het lichamelijk beoogt.

Want het houdt een zwangerschap dan wel tegen, maar de veranderde hormoonhuishouding zorgt ervoor dat de slikster juist erg naar een kind gaat verlangen.

Zij krijgt er zogezegd echt rammelende eierstokjes door………….

Onderzoekers vergeleken de reacties op de gezichten van baby’s bij mannen, vrouwen die de pil slikten en vrouwen aan de pil.

Er waren 2 beelden van kinderen: het ene was schattiger dan het andere. Het blijkt dat vrouwen sowieso beter dan mannen zijn in het kiezen van het mooiste kind. Degenen voor hun menopauze waren er ook beter in dan oudere dames, wat een verband met geslachtshormonen suggereert.

Vervolgens vergeleken de onderzoekers de reacties van vrouwen aan de pil met de andere vrouwen. Daaruit blijkt dat degenen die dit anticonceptiemiddel namen, het beste de kinderen volgens schattigheid konden indelen.

Door de pil is het niveau van progesteron en oestrogeen hoger, waardoor de hersenen anders werken, aldus de wetenschappers. Deze hormonen zouden de natuurlijke drang van vrouwen versterken om een band met kinderen te vormen.

Dit mechanisme is volgens hen een manier van de natuur om kersverse moeders te helpen. De bereidheid van een vrouw om voor een kind te zorgen, hangt af van hoe mooi ze het kind vindt.

Een andere verklaring voor dit fenomeen is dat vrouwen aan de pil meer kans lopen een partner te hebben en daarom op emotioneel vlak meer klaar zijn voor het moederschap.

De resultaten van dit onderzoek bevestigen dat de pil je oordeel kan veranderen. Een eerder onderzoek toonde aan dat vrouwen dankzij de pil niet op de machokerels vallen, maar meer op mannen met jongensachtige trekken à la Johnny Depp.

Lees ook:Hekel aan joggen? Ga samen uit dansen!
Lees ook:Moeders denken dat hun Benjamin ook echt de kleinste is
Lees ook:Enige kinderen worden enige mensen
Lees ook:Waardoor mannen grotere leugenaars zijn dan vrouwen
Lees ook:Amicaal scheiden schaadt de kinderen ook

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Door de pil te slikken willen vrouwen juist wel een kind

  1. Pingback: Pilsliksters vallen op zachtaardige mannen: dat geeft saaie seks, maar goede vaders | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>