Moeders denken dat hun Benjamin ook echt de kleinste is

Moeders schatten de lengte van hun jongste kind relatief vaak te laag in.

Als zij moeten aangeven hoeveel hun Benjamin meet in lengtecijfers, onderschatten ze dat met gemiddeld 7,5 cm.

Dat verklaart waarom veel moeders na de geboorte van een nieuwe baby het gevoel hebben dat hun andere kinderen plotseling flink zijn gegroeid……….

Zo blijkt uit onderzoek van de Australische Swinburne University of Technology onder 747 moeders met meer dan 1 kind, waarover zij publiceren in het vakblad Current Biology.

70% gaf aan dat ze na de geboorte van hun jongste het idee hadden dat hun oudere kinderen een groeispurt hadden doorgemaakt.

De moeders moesten, om de lengte van hun jongste kinderen, allemaal in de leeftijd tussen 2 en 6, in te schatten een streepje op de muur zetten.

Toen de hoogte van het streepje werd vergeleken met de werkelijke lengte, bleken de kinderen in werkelijkheid een stuk langer.

Volgens hoofdonderzoeker Jordy Kaufman toont zijn onderzoek aan dat ouders met een speciale blik naar hun jongste kind kijken. Deze ‘baby-illusie’ heeft volgens hem gevolgen voor de opvoeding.

“De belangrijkste is dat we onze jongste als jonger behandelen dan ze echt zijn. Ons onderzoek toont eigenlijk aan dat de baby van de familie dat stempel nooit ontgroeit.”

Lees ook:Geboorte 1e kind geeft enorme geluksdip
Lees ook:Oudere moeders baren intelligentere kinderen
Lees ook:Kinderen verneuken je huwelijk
Lees ook:Starten met stichten gezin maakt mensen tijdelijk gelukkiger
Lees ook:Eerst huisje-baantje-babietje en dan pas een boterbrief

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>