Een affaire met de baas

Kantoorrelaties worden aanvaard, maar niet op elk niveau. Dat blijkt uit een enquête van Jobat TV bij meer dan 600 hr-professionals.

Een relatie tussen collega’s uit verschillende afdelingen of vestigingen, is voor 90% van de hr-professionals geen probleem. Moeilijker wordt het als er iets moois bloeit tussen een leidinggevende en een ondergeschikte.

4 op de 5 respondenten zeggen dat dit niet past. 67% ziet ook op directieniveau liever geen affaires ontstaan. Een echt liefdesbeleid hebben de ondervraagde bedrijven niet. Slechts 7% maakt er werk van en niet meer dan 4% ziet het als een werkpunt voor de toekomst. Grote bedrijven nemen wel meer initiatieven.

72% van de ondervraagde hr-professionals is op de hoogte van minstens één relatie op de vloer. Dat aantal stijgt naarmate er meer werknemers in de organisatie zijn. In 88% van de organisaties met meer dan 200 werknemers is er sprake van een of meerdere relaties. Bij bedrijven met minder dan 200 werknemers geldt dat voor 58%. Werken er minder dan 50 mensen in een bedrijf, daalt de kans op een relatie tot 39%.

Ontslagen worden omwille van een affaire met een collega komt dubbel zo vaak voor in kleine organisaties als in grote bedrijven. Ook overplaatsing kan een gevolg zijn. Dat geldt voor bijna de helft van de werknemers die een relatie met een collega binnen dezelfde afdeling hebben.
Er zijn echter ook werknemers die zelf ontslag nemen als gevolg van een kantoorliefde. In 40% van de grote bedrijven heeft al minstens een werknemer ontslag genomen om liefdesredenen. Hetzelfde geldt voor 28% van de kleinere organisaties.

Bij de werving heeft een bestaande relatie met een werknemer vooral in kleine ondernemingen een eerder negatieve invloed. Bij kleine organisaties is het voor 54% een nadeel, bij grotere organisaties voor 26%.

Lees ook:Ook verliefd geworden op de werkvloer?
Lees ook:Er wordt heel wat af gescharreld op de Nederlandse werkvloeren
Lees ook:Daten met een collega ‘moet kunnen’. Of niet?
Lees ook:Collega’s zijn geen vriend(inn)en
Lees ook:Meer dan de helft van ons is weleens (stiekem) verliefd op een collega

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Een affaire met de baas

  1. Pingback: Secretaresses over hun relatie met een bekende baas | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>