Ook verliefd geworden op de werkvloer?

OfficeLoveIn Nederland is een relatie op het werk geen reden voor ontslag op staande voet. Werkgevers mogen zich in principe namelijk niet mengen in het privéleven van hun werknemers.

Als de gevolgen van een romantisch avontuur op de werkvloer de arbeid negatief beïnvloedt, kan een werkgever hier wel op handelen door de werknemer over te plaatsen naar een andere afdeling of vestiging.

Een werkgever mag relaties ook niet expliciet verbieden in een contract……..

Daarover bericht Robert Half, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financiële en administratieve professionals op ManagersOnline.nl.

Werkgevers mogen wel een gedragscode opstellen waarin bijvoorbeeld staat dat een relatie moet worden gemeld.

Mocht een zaak uiteindelijk toch voor de rechter komen, zal deze altijd een belangenafweging maken, voordat er overgegaan wordt tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst en eventuele ontslagvergoeding. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de afspraken die zijn gemaakt tussen werkgever en werknemer om de situatie te handhaven.

Wees duidelijk over een relatie en vooral over hoe die het werk níét zal beïnvloeden. Zo voorkomt u scheve gezichten van collega’s, die in elk professioneel contact tussen partners een samenzwering vermoeden.

Hoe u het ontstaan van roddels en ontevredenheid bij collega’s kunt vermijden? Door jezelf en je relatie low-profile op te stellen:

- Werk niet met z’n tweetjes aan een project, maar betrek er andere collega’s bij.
- Samen lunchen kan natuurlijk wel, maar maak er geen gewoonte van. U wilt op het werk niet gezien worden als ‘het koppeltje’, maar vooral als een individuele werknemer.
- Lichamelijk contact is uiteraard een ‘no-go’. Geen klef gedoe op de werkvloer, dat wekt alleen maar irritatie op.
- Ook op informele gelegenheden, zoals een bedrijfsfeest, is het beter om niet alleen elkaars gezelschap op te zoeken. Blijf sociaal en onderhoud je contacten met andere collega’s.

Lees ook:Persoonlijke en intieme berichtjes voor je partner mogen door je baas meegelezen worden
Lees ook:Relatie op de werkvloer: geen half werk graag
Lees ook:Meer dan de helft van ons is weleens (stiekem) verliefd op een collega
Lees ook:Relatie op het werk kan reden zijn voor vertrek
Lees ook:Kantoorliefdes

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>